Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Mercedes-AMG επιβεβαιώνει την έλευση ηλεκτρικού sportscar

H Mercedes-AMG επιβεβαιώνει την έλευση ηλεκτρικού sportscar

O επικεφαλής του Affalterbach, Tobias Moers, χαρακτηρίζει νομοτελειακή την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της AMG.

Η Mercedes-Benz έχει ήδη δώσει το στίγμα της ηλεκτροκίνητης στρατηγικής της από την έκθεση του Παρισιού όπου και αποκάλυψε το Generation EQ, ένα SUV πρωτότυπο το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο της υλοποίησης των ηλεκτρικών σχεδίων της φίρμας και θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο που θα αναλάβει να την εγκαινιάσει ως έκδοση παραγωγής από το 2019.

Παράλληλα, όπως ήδη ανακοινώθηκε από την γερμανική φίρμα στο γαλλικό floor, την γκάμα της θα συμπληρώσει στο κοντινό μέλλον ένα hypercar με γονίδια από την F1 το οποίο μάλιστα όπως διευκρίνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, δεν θα έχει απλώς κοινά στοιχεία με τα αγωνιστικά μονοθέσια της φίρμας στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά ουσιαστικά θα μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με ορισμένες αλλαγές.

Ο στόχος αυτής της επιλογής όπως τόνισε ο επικεφαλής του Affalterbach είναι, «η δημιουργία του πλέον αποδοτικού υβριδικού υπεραυτοκινήτου που έχει υπάρξει ποτέ».

Παράλληλα ωστόσο με το υβριδικό hypercar, όπως αποκάλυψε ο Tobias Moers θα «τρέξει» και η εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου sportscar με την σφραγίδα του Affalterbach και το οποίο –προφανώς-θα λειτουργήσει ως ενός είδους «συνεχιστής» για την SLS Electric Drive και ενδεχομένως έχοντας ως βάση την AMG GT.

Aν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τον επικεφαλής της AMG, όπως σημείωσε ο ίδιος: «Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα να έχουμε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο έως το 2020, ωστόσο αν με ρωτάτε, αυτό που θα σας απαντώ πάντα είναι ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη AMG πολύ απλά διότι αυτό πρόκειται να συμβεί» κατέληξε ο επικεφαλής της AMG.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024