Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kadjar και Captur RS και με ιαπωνικά γονίδια στα σχέδια της Renault

Kadjar και Captur RS και με ιαπωνικά γονίδια στα σχέδια της Renault

H Renault σχεδιάζει την εξέλιξη υψηλών επιδόσεων εκδόσεων για τα SUV της με την σφραγίδα της RenaultSport αλλά και την συμβολή της Nismo στο πλαίσιο της διευρυνόμενης συνέργιας των δύο εταιρειών που όπως όλα δείχνουν θα επεκταθεί και στις σπορ εφαρμογές.

Μια υψηλών επιδόσεων «αναπροσαρμογή» των SUV της προετοιμάζει η Renault ακολουθώντας την γνωστή RenaultSport συνταγή η οποία όμως, θα εμπλουτιστεί και με γονίδια από την Nismo, το τμήμα που επιλαμβάνεται τις εκδόσεις επιδόσεων της Nissan με δεδομένη τη σχέση των δύο εταιρειών.

«Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να μην υπάρξει ένα SUV με τα διακριτικά και τις προδιαγραφές της RenaultSport. Αντιθέτως μάλιστα, θεωρώ ότι τα SUV έχουν απόλυτη σχέση με την «κατηγορία» των επιδόσεων. Έχουμε ήδη εξελίξει ορισμένα πρωτότυπα και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει απολύτως. Αν ρίξετε δε μια ματιά στον ανταγωνισμό θα δείτε ότι ήδη υπάρχουν τέτοιου είδους εφαρμογές οι οποίες και λειτουργούν απολύτως. Μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει για το Renault Captur όσο και για το Nissan Juke», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bruno Ancelin υπεύθυνος προγραμματισμού προϊόντων για την Renault.

Παράλληλα με την επιβεβαίωση για την εξέλιξη σπορ εκδόσεων των crossover, το στέλεχος της γαλλικής φίρμας αποκάλυψε ότι, στο πλαίσιο του πολλαπλασιασμού των σπορ εκδόσεων, διερευνώνται όλες οι εκδοχές για πιο στενή συνεργασία μεταξύ της RenaultSport και της Nismo.

«Εκείνοι έχουν την Nismo και μοντέλα με την υπογραφή της, ωστόσο δεν έχουν Micra Nismo. Εμείς όμως έχουμε Clio RS. Η αλήθεια είναι ότι αναζητούμε τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με την Nismo με αμοιβαία οφέλη. Αυτό άλλωστε είναι και το κλειδί των κοινών μας δραστηριοτήτων ως ομίλου Renault-Nissan», επισημαίνει το στέλεχος της Renault αναφερόμενος στα επόμενα σχέδια για τις σπορ εκδόσεις του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έλευση των σπορ εκδόσεων Kadjar και Captur, όπως σημειώνει ο Bruno Ancelin «Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει να το κάνουμε, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι δεν απομένει πολύς καιρός για να διαθέσουμε εκδόσεις RenaultSport για τα SUV μας».

«Προς το παρόν προσπαθούμε να διερευνήσουμε το πώς ακριβώς θα πρέπει να είναι ένα SUV της RenaultSport και αυτή η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρη. Είναι μια δύσκολη διεργασία και θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη παραδείγματα όπως η Macan και η εξαιρετική δουλειά που έκανε η Porsche με αυτήν», συμπλήρωσε το στέλεχος της Renault.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι εφόσον τόσο το Kadjar όσο και το Captur μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική με τα Nissan Juke και Qashqai αντιστοίχως, είναι δεδομένο ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε μια έκδοση του Captur με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Juke Nismo RS απόδοσης 218 ίππων και αναλόγως σπορ χαρακτηριστικά, ενώ κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, η Renaultsport να αναλάβει την ανάλογη φροντίδα του Kadjar, «περνώντας» τις αλλαγές και στο Qashqai στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας των Nismo-RenaultSport.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024