Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις Nissan-Renault περνά ο έλεγχος της Mitsubishi Motors

Στις Nissan-Renault περνά ο έλεγχος της Mitsubishi Motors

Ο Carlos Ghosn ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Mitsubishi από την Nissan, δίνοντας το στίγμα των προοπτικών της συνεργασίας της οποίας θα ηγηθεί από την θέση του προέδρου –και- της Mitsubishi.

Η Mitsubishi Motors περνά και επισήμως στον έλεγχο των Renault-Nissan όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου Carlos Ghosn o οποίος θα προσθέσει στο παλμαρέ του και τον ρόλο του προέδρου της Mitsubishi.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στην χρονιά, προβλέπει την εξαγορά του 34% της Mitsubishi Motors από την Nissan, ποσοστό που την καθιστά και τον κύριο μέτοχο του ιάπωνα κατασκευαστή και της δίνει το δικαίωμα διαμόρφωσης της πολιτικής που θα καθορίσει το μέλλον του.

Σημειώνεται ότι μερίδιο στην Mitsubishi Motors κατέχουν επίσης οι εταιρείες που συναποτελούν τον όμιλο Mitsubishi Group και οι οποίες θα διατηρήσουν τα ποσοστά του τα οποίσ συνοψίζονται ως εξής: Mitsubishi Heavy Industries ποσοστό 20%, Mitsubishi Corp. ποσοστό 10% και Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ ποσοστό 3,9%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Carlos Ghosn, η ενσωμάτωση της Mitsubishi Motors ως νέου μέλους στην Συμμαχία Renault-Nissan θα οδηγήσει ήδη από την επόμενη χρονιά στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύρια δολάρια μέσα από τις συνέργιες που θα προκύψουν σε παραγωγικό και προϊοντικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πώλησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρωθούν οι διεργασίες ενσωμάτωσης ο συνδυασμός Renault-Nissan και Mitsubshi θα αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο.

«Σήμερα η παγκόσμια συμμαχία μας έφτασε σε ένα σημείο κορύφωσης. Με την Mitsubishi αποκτούμε ένα σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών χωρίς να υπολειπόμαστε σε τίποτα», επεσήμανε ο Carlos Ghosn.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα και το νέο του ρόλο ως προέδρου και της Mitsubishi ο ίδιος διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ή διάσπαση της προσοχής μου ως προς την Nissan», συμπληρώνοντας ότι για αυτό ακριβώς το λόγο διόρισε συνδιευθύνοντά του στην Nissan τον Hiroto Saikawa, για τον οποίο όπως υπογράμμισε «αν θέλετε την απόφαση ενός διευθύνοντος συμβούλου, ιδού. Απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις και δεν υπάρχει καμία απόκλιση σε αυτό που σκέφτομαι εγώ και αυτός».

Ο επικεφαλής της Mitsubishi, Osamu Masuko, από την πλευρά του καλωσόρισε την συμφωνία λέγοντας ότι: «Από σήμερα είμαστε «πλήρη» μέλη της συμμαχίας Renault-Nissan και προσβλέπουμε να διδαχθούμε πολλά από την Nissan. Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εξέλιξης και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Nissan. H επένδυση της Nissan θα συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας».

Σε ό,τι αφορά τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν με την εξαγορά του 34% της Mitsubishi Motors από την Nissan αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η συμφωνία για την τελευταία τη δεύτερη τη τάξει, με βάση τις πωλήσεις, ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σημαίνει ότι πλέον το μερίδιο της στην Mitsubishi Motors ξεπερνά αυτό που διατηρεί στoν στρατηγικό της εταίρο, Renault, όπου κατέχει το 15%. Η Renault κατέχει ποσοστό 43,4% στην Nissan.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024