Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
P Zero: Το νέο ελαστικο υψηλών επιδόσεων της Pirelli

P Zero: Το νέο ελαστικο υψηλών επιδόσεων της Pirelli

Aξιοποιώντας νέες γόμες που βελτιώνουν τη συμπεριφορά και μειώνουν την αντίσταση κύλισης, καινοτόμα πολυμερή με προηγμένες μηχανικές ιδιότητες για βελτιστοποίηση των επιδόσεων και μία καινοτόμο χάραξη πέλματος με βαθύτερες διαμήκεις αυλακώσεις για καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, το νέο P Zero υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την οδηγική εμπειρία στην κορυφή της τετράτροχης πυραμίδας.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του ως ελαστικού υψηλών επιδόσεων από την Pirelli, το P Zero υποδέχεται την νέα γενιά του η οποία, αντιπροσωπεύοντας ό,τι πιο προηγμένο έχει να επιδείξει η ιταλική φίρμα, υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια, πιστό στην στρατηγική της τέλειας εφαρμογής και των «εξατομικευμένων» χαρακτηριστικών ειδικά σχεδιασμένων για κάθε αυτοκίνητο που έχει κατακτήσει μια θέση στην κορυφή της τετράτροχης «τροφικής αλυσίδας».

Με νέες εσωτερικές γόμες που υπόσχονται την βελτίωση της συμπεριφοράς και της αντίστασης κύλισης, καινοτόμα πολυμερή με προηγμένες μηχανικές ιδιότητες για βελτιστοποίηση των επιδόσεων σε βρεγμένη ή στεγνή άσφαλτο και μία νέα χάραξη πέλματος με βαθύτερες διαμήκεις αυλακώσεις που αποβάλλουν περισσότερο νερό, το νέο P Zero εγγυάται μια βελτιωμένη εμπειρία υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία αυτοκινήτων όπου έχουν και την μεγαλύτερη σημασία.

Υπό αυτό το σκεπτικό, το νέο P Zero ενσωματώνει την τεχνολογία F1 Bead η οποία, όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, προέρχεται από τις τάξεις της κορυφαίας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού και η οποία χάρη στην χρήση μιας εξαιρετικά άκαμπτης γόμα στην περιοχή του στεφανιού υπόσχεται ταχεία και ακριβή απόκριση, περιορίζοντας τυχόν απώλειες πλευρικής πρόσφυσης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Pirelli, με την τεχνολογία F1 Bead, οι δυνάμεις που επενεργούν στο στεφάνι και το προφίλ του ελαστικού κατανέμονται πιο ομοιόμορφα, προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις αλλά και μειώνοντας τις καταπονήσεις από υψηλά φορτία και ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα η συμπεριφορά του ελαστικού είναι πιο προβλέψιμη και γραμμική εξασφαλίζοντας μια καλύτερη συνολικά αλλά και ασφαλή εμπειρία υψηλών επιδόσεων.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ιταλική φίρμα χάρη στο μεγαλύτερο προφίλ του ελαστικού οι μηχανικοί της Pirelli κατάφεραν να διασφαλίσουν την πιο ομοιόμορφη φθορά που υπόσχεται να παρατείνει την ζωή του ελαστικού.

Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού των τόσο μεγαλύτερων σε ύψος όσο και σε βάθος, αυλακώσεων στην επιφάνεια του P Zero υπόσχονται βελτιωμένη συμπεριφορά και πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα καθώς σε απόλυτες τιμές, υπόσχεται κατά 10% βελτιωμένη ικανότητα στην αποβολή νερού και κατ΄επέκταση μεγαλύτερη πρόσφυση κατά την επιβράδυνση.

Εκτός από τη βελτίωση των επιπέδων πρόσφυσης σε βρεγμένη επιφάνεια η ειδική χάραξη του πέλματος αποσκοπεί επίσης και στην μείωση του θορύβου που περνά στην καμπίνα, καθώς με τον τρόπο διάταξης των εγκάρσιων αυλακώσεων ο ήχος που παράγεται είναι διαφορετικών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της έντασής του.

Επίσης, ο συνδυασμός των νέων τεχνικών και τεχνολογιών που έχουν βελτιστοποιήσει το προφίλ του καλουπιού σε συνάρτηση με την μείωση βάρους και τη χρήση υλικών όπως το πυρίτιο (silica) σε ποσοστό άνω του 80% έχει μειώσει κατά 15% την αντίσταση κύλισης με σαφή πλεονεκτήματα και στα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου.

Παράλληλα με τις παραπάνω ιδιότητές του και με το σκεπτικό της Pirelli για τέλεια εφαρμογής και εξατομικευμένα χαρακτηριστικά για κάθε μοντέλο, το νέο P Zero θα κατασκευάζεται σε τρεις εκδόσεις, με διαφορετικές εφαρμογές και επιδόσεις που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους κορυφαίους κατασκευαστές sportscars και supercars της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα αυτοκινήτων.

Έτσι, για μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, υπάρχει μία λιγότερο ανάγλυφη χάραξη πέλματος, που προορίζεται για δυναμικότερα αυτοκίνητα και υψηλές επιδόσεις.

Η δεύτερη χάραξη πέλματος ενδείκνυται περισσότερο για sedan, με τον εξωτερικό ώμο να φέρει βαθύτερες αυλακώσεις, ενώ είναι σχεδιασμένη για να απορροφά καλύτερα τυχόν ανωμαλίες του οδοστρώματος, αυξάνοντας την άνεση, ένα σημαντικό στοιχείο για την συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Η τρίτη χάραξη είναι πιο «ακραία» αφού μιμείται αυτή των ελαστικών slick που γνωρίζουμε από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και δημιουργήθηκε για το νέο P Zero Corsa.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο P Zero παρά το πρόσφατο λανσάρισμά του συνοδεύεται ήδη πάνω από 60 εγκρίσεις τύπου εφοδιάζοντας «dream cars» όπως η Lamborghini Centenario, η Ferrari GTC4 Lusso, η Mercedes-AMG GT και η Porsche Boxster, συνεχίζοντας την παράδοση του ονόματός του η οποία έχει εξασφαλίσει στα ελαστικά με την ονομασία P Zero 1000 συνολικά εγκρίσεις τύπου και την εμπιστοσύνη των κατασκευαστών ως ελαστικού πρώτης τοποθέτησης.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024