Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lotus Evora Sport 410: Η ισχυρότερη του είδους

Lotus Evora Sport 410: Η ισχυρότερη του είδους

Η ισχυρότερη και ελαφρύτερη Evora ξεκινά την εμπορική της πορεία εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων μετά την πρεμιέρα της, σχεδόν επτά μήνες νωρίτερα, στην Γενεύη.


Ως supercar χαρακτηρίζει η Lotus την έκδοση Sport της μέχρι σήμερα γνωστής Evora, η οποία εκτός των άλλων διεκδικεί τον τίτλο της ισχυρότερης αλλά και της ελαφρύτερης στο είδος της.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με τον γνώριμο από τις συμβατικές εκδόσεις του αυτοκινήτου V6 κινητήρα της Toyota, ο οποίος με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει πλέον 410 ίππους και 410 Nm ροπής.

Ο εξακύλινδρος κινητήρας συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με την κίνηση στην περίπτωση αυτή να καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκει το αυτόματο κιβώτιο με τον ίδιο αριθμό σχέσεων, το οποίο υπόσχεται ταχύτατες αλλαγές σχέσεων χάρη στην αναβαθμισμένη ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης.

Η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών έχει οδηγήσει στον περιορισμό του βάρους του αυτοκινήτου κατά 70 κιλά, καθώς μόνο από τα καθίσματα με τον ανθρακονημάτινο σκελετό, η Εvora Sport έχει εξοικονομήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ 18 κιλά.

Το συνολικό βάρος της Evora Sport έχει υποχωρήσει στα 1.270 κιλά, κάτι που σε συνδυασμό με την αλλαγή στο setup των αναρτήσεων αλλά και στο χαμηλότερο κέντρο βάρος, έχει ενισχύει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της πανίσχυρης Lotus.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα (4,1 δευτερόλεπτα για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα (285 χλμ./ώρα για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο).

Η τιμή της Lotus Evora Sport των 410 ίππων ξεκινά στη γερμανική αγορά από τα 108.500 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024