Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η υπό εξέλιξη προεδρική Cadillac του D. Trump

Η υπό εξέλιξη προεδρική Cadillac του D. Trump

Το νέο «Beast» όπως αποκαλείται η προεδρική λιμουζίνα δια χειρός Cadillac εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης πριν αναλάβει καθήκοντα μαζί με τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όταν από τις 20 Ιανουαρίου αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, o Donald Trump θα παραλάβει και την νέα εθιμοτυπικά Cadillac νέα προεδρική του λιμουζίνα η οποία και προς το παρόν δίνει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών.

Η νέα λιμουζίνα θα αντικαταστήσει το «Beast» όπως… χαϊδευτικά αποκαλούν την προεδρική Cadillac του B. Obama, και αν κρίνουμε από τα γούστα του 45ου αμερικανού προέδρου μάλλον θα έχει το κάτι παραπάνω σε επίπεδο πολυτέλειας.

Όπως και να έχει με extra που ενδέχεται να ζητήσει ο D. Trump το σίγουρο είναι ότι το όχημα του προέδρου των ΗΠΑ θα πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Έτσι, το ενισχυμένο πλαίσιο της νέας προεδρικής λιμουζίνας προέρχεται από φορτηγό όχημα, ενώ οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες αυτού του υβρίδιου, κάτι μεταξύ σε τεθωρακισμένο φορτηγό και υπερπολυτελή limo, αναμένεται να προέλθουν από μια μείξη της αισθητικής των Cadillac Escalade και του μικρότερου SUV XT5.

Και για όσους θεωρήσουν λίγο υπερβολικό το συνδυασμό τεθωρακισμένο φορτηγό, σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό βάρος αναμένεται να φτάνει έως και τους εννέα τόνους εξαιτίας της θωράκισης η οποία θα πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει σε επιθέσεις με αντιαρματικό ρουκετοβόλο και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη και τις δοκιμές αυτού του είδους θωράκισης καθώς και την προσαρμογή της στις ανάγκες ενός τετράτροχου που ταυτόχρονα θα πρέπει να διατηρήσει τη δυνατότητα ελιγμών και ανάπτυξης –μεγάλης- ταχύτητας χρειάστηκαν δύο χρόνια και ένα τεράστιο project που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα στάδια, με την εξέλιξη των υλικών για την θωράκιση, την τοποθέτησή τους, τις δοκιμές και την έγκριση τους για χρήση σε αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέβαλε στην GM ποσό ύψους 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξέλιξη του στόλου των τελευταίων και των επόμενων προεδρικών αυτοκινήτων, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου διαμορφώνεται σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το εσωτερικό αναμένεται να διατηρήσει τη γνώριμη 2+3+2 διάταξη για τον πρόεδρο και τους συνεπιβάτες του όπως και στην περίπτωση του προηγούμενου προεδρικού αυτοκινήτου, ενώ θα προσφέρει τα συνήθη gadget που θα επιτρέπουν στον πρόεδρο να εργάζεται εν κινήσει.

AUTOMEDIA

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024