Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo Stelvio 2017: Cameo εμφάνιση της «απλής» έκδοσης

Alfa Romeo Stelvio 2017: Cameo εμφάνιση της «απλής» έκδοσης

Μετά την παρουσία της πανίσχυρης και πιο σπορ Q έκδοσης του πρώτου της SUV, η Alfa Romeo δίνει μέσω μιας τηλεοπτικής εμφάνισης το στίγμα των «απλών» εκδόσεών του.

Οι Ιταλοί κατά τη συνήθη τακτική τους επέλεξαν για την πρεμιέρα του πρώτου SUV της Alfa Romeo, Stelvio, να αποκαλύψουν πρώτα την ισχυρότερη Quadrifoglio έκδοση στην έκθεση του Los Αngeles όπου και παρουσιάστηκε, αφήνοντας τις υπόλοιπες εκδόσεις της για αργότερα.

Παρ΄όλα αυτά η «απλή» έκδοση του Stelvio έκανε μια πρώτη εμφάνιση, προφανώς σε μια προ παραγωγής εκδοση στο ιταλικό κανάλι TG5 στο πλαίσιο της επίσκεψης του ιταλού πρωθυπουργού Mateo Renzi στο εργοστάσιο του Cassino, παρουσία του επικεφαλής του ομίλου FCA, Sergio Marchionne.

Ανεξαρτήτως των συνθηκών υπό τις οποίες αποκαλύφθηκε, το Stelvio διαθέτει ένα αναμενόμενα ένα πιο χαμηλών τόνων σχεδιαστικό προφίλ σε σχέση με την έκδοση Q, ωστόσο διατηρεί το γνώριμο μείγμα από ιταλικές του καμπύλες το οποίο για πολλούς θα αποτελέσει, τουλάχιστον αισθητικά, μια ευχάριστη διαφοροποίηση απέναντι στην τετραγωνισμένη γερμανική λογική που κυριαρχεί στην κατηγορία.

Όπως ακριβώς η αισθητική του που τόσο εντός όσο και εκτός που είναι επηρεασμένη από την Giulia στην αρχιτεκτονικής της οποίας και βασίζεται, έτσι και οι υπόλοιποι κινητήρες του Stelvio θα προέλθουν από την γκάμα του ιταλικού sedan.

Έτσι, πλην του πανίσχυρου 510 ίππων κινητήρα της έκδοσης Q δια χειρός Ferrari, η Alfa Romeo έχει επίσης ανακοινώσει για το Stelvio το δίλιτρο turbo κινητήρα των 280 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Στην περίπτωση της Giulia Veloce το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με την παρουσία τετρακίνησης κάτι το οποίο αναμένεται να ισχύσει και για το Stelvio.

Κατ΄αντιστοιχία, το Stelvio αναμένεται να επωφεληθεί εξίσου και από το diesel μοτέρ 2,2 λίτρων της Giulia απόδοσης 210 ίππων και 470 Nm ροπής ενώ την γκάμα αναμένεται να συμπληρώσουν και οι αντίστοιχης χωρητικότητας αλλά μικρότερης ισχύος diesel κινητήρες των 150 και 180 ίππων.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η πλήρης γκάμα και τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων εκδόσεων του Stelvio δεν θα αργήσουν να αποκαλυφθούν καθώς έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στις αρχές του 2017.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024