Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Akio Toyoda επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ηλεκτροκίνητων της Toyota

Ο Akio Toyoda επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ηλεκτροκίνητων της Toyota

Σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού που καταδεικνύει σαφώς τις προθέσεις των Ιαπώνων για τα ηλεκτροκίνητα, η Toyota ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος έρευνας και εξέλιξης ηλεκτροκίνητων θα αναλάβει ο πρόεδρος του ομίλου.

Η Toyota είχε γνωστοποιήσει πριν λίγο καιρό την πρόθεσή της να επεκταθεί και στην ηλεκτροκίνηση, δρομολογώντας επενδύσεις –και- σε αυτήν την μορφή των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών πλην των υβριδικών και συνοδεύοντας την ανακοίνωση των νέων της σχεδίων από την υπόσχεση για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα έως το 2020.

Μετά και την ανακοίνωση της ίδρυσης ενός νέου τμήματος που θα επιφορτιστεί με την έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η Toyota κάνει το επόμενο βήμα σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού και ως ένδειξη της δέσμευσής της στην ηλεκτρική τεχνολογία, τοποθετώντας τον επικεφαλής του ομίλου και εγγονό του ιδρυτή της Toyota, Akio Toyoda στην κεφαλή του νέου τμήματος σχεδιασμού που θα αναλάβει τα ηλεκτροκίνητα.

Ο Akio Toyoda θα πλαισιωθεί από τους Mitsuhisa Kato και Shigeki Terashi οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο αντιπροέδρων στο νέο τμήμα έρευνας και εξέλιξης.

«Με την τοποθέτηση προέδρου και αντιπροέδρων ως επικεφαλής του τμήματος, επιταχύνουμε την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Toyota σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Akio Toyoda «θα έχει την άμεση επίβλεψη των εργασιών του τμήματος προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων».

Σημειώνεται ότι το νεοσύστατο τμήμα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτροκίνητων περιλαμβάνει ένα εξίσου νεοσύστατο τμήμα σχεδιασμού αντίστοιχων προϊόντων το οποίο θα κληθεί να χαράξει τη στρατηγική της Toyota σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου αυτή να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

Εκτός από την ανακήρυξη του Νο1 της Toyota, στην θέση του επικεφαλής του τμήματος των ηλεκτροκίνητων, ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι Ιάπωνες στην ταχεία εξέλιξη προς την κατεύθυνση των ηλεκτροκίνητων είναι και η μετακίνηση του επικεφαλής μηχανικού για την υβριδική τους ναυαρχίδα, Prius, στην κεφαλή της ομάδας μηχανικών που θα αναλάβει να υλοποιήσει τα ηλεκτρικά σχέδια της Toyota σε διάστημα τριών ετών.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες πληροφορίες-δεσμεύσεις της Toyota σε σχέση με αυτά, οι Ιάπωνες υπόσχονται ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024