Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon Cupra 2017: Το διαχρονικά ισχυρότερο

Seat Leon Cupra 2017: Το διαχρονικά ισχυρότερο

Η ισπανική φίρμα «εξασφαλίζει» ισχύ 300 ίππων για την ανανεωμένη εκδοχή των hatchback και wagon εκδόσεων του Leon Cupra, προσθέτοντας παράλληλα την τετρακίνηση ως de facto στοιχείο της πρακτικότερης Cupra ST έκδοσης του μικρομεσαίου μοντέλου.


Πιστή στην υπόσχεσή της, η Seat μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων «πολιτικών» εκδοχών αμαξωμάτων και κινητήρα του Leon, δίνει στη δημοσιότητα τα διαπιστευτήρια της κορυφαίας έκδοσης του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου η οποία θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας επωφελούμενο από επιπλέον ισχύ σε σχέση με το παρελθόν – και όχι μόνο.

Έτσι, η ανανεωμένη hatchback έκδοση του Leon Cupra αυξάνει την ισχύ του δίλιτρου TSI με τον οποίο εξοπλίζεται κατά 10 ίππους, φτάνοντας πλέον τους 300 ίππους, μέγεθος που αποτελεί το διαχρονικά υψηλότερο για το μικρομεσαίο ισπανικό μοντέλο το οποίο επιπλέον αυξάνει τη διαθέσιμη ροπή του από 350 σε 380 Nm.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις συστάσεις η ροπή των 380 Nm θα είναι διαθέσιμη σε ευρύτερο φάσμα στροφών του κινητήρα, «ξεκινώντας» από τις 1.800 σ.α.λ και φτάνοντας έως τις 5.500 σ.α.λ.

Παράλληλα, στην περίπτωση της πρακτικότερης ST έκδοσης με τα διακριτικά Cupra οι παραπάνω αναβαθμίσεις ισχύος συνοδεύονται de facto και από σύστημα τετρακίνησης το οποίο πλαισιώνεται από το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε αισθητικό επίπεδο, οι αλλαγές των κορυφαίων εκδόσεων της γκάμας εναρμονίζονται χωρίς εκπλήξεις με τις ήδη γνωστές των υπολοίπων της γκάμας χωρίς φυσικά να λείπουν τα στοιχεία που αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν την ιδιαιτερότητα… ισχύος των Cupra εκδόσεων.

Επίσης, αν και προς το παρόν η Seat δεν δημοσιοποιεί εικόνες από το εσωτερικό των Cupra εκδόσεων, ο εξοπλισμός τους με το νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής οκτώ ιντσών καθώς και το σύστημα ασύρματης επαγωγικής φόρτισης για smartphone.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας, υποβοήθησης και άνεσης –και – τα ανανεωμένα Leon Cupra θα επωφεληθούν από μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών μεταξύ των οποίων το Traffic Jam Assist το οποίο στις χαμηλές ταχύτητες, σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας αναλαμβάνει να φρενάρει και να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ενώ σε μεγαλύτερες ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό διατηρώντας το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ των Leon Cupra συμπληρώνουν στοιχεία όπως το σύστημα ανίχνευσης πεζών, το ενεργό cruise contrοl και το Lane Assist. Παράλληλα, όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας τα Leon Cupra διαθέτουν ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Επίσης στο βασικό εξοπλισμό των Cupra εκδόσεων του Leon ανήκουν στοιχεία όπως το σύστημα Adaptive Chassis Control (DCC) το οποίο επιτρέπει μέσω της επιλογής προγραμμάτων την προσαρμογή μιας σειράς παραμέτρων μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση στις εκάστοτε συνθήκες και απαιτήσεις του οδηγού, το Progressive Steering και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεσή του, σύμφωνα με τις συστάσεις της Seat, οι ανανεωμένες Cupra εκδόσεις του Leon θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία από τον προσεχή Φεβρουάριο.

auto.in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024