Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MOIA: H απάντηση της VW στην Uber

MOIA: H απάντηση της VW στην Uber

Ο γερμανικός όμιλος λανσάρει την MOIA, μια νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει να του δώσει βήμα και στις υπηρεσίες μίσθωσης και διαμοιρασμού αυτοκινήτων μέσω εφαρμογών, με την συνδρομή και της τετράτροχης τεχνογνωσίας του γερμανικού ομίλου.

O γερμανικός όμιλος λανσάρει μια νέα εταιρεία υπηρεσιών μίσθωσης οχημάτων ονόματι MOIA, η οποία στο μέλλον, φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο παίκτη, παρέχοντας υπηρεσίες μίσθωσης και διαμοιρασμού τετράτροχων με στόλο που θα απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα και με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αυτοκίνητα.

Ήδη από την περασμένη άνοιξη, κάνοντας το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ο όμιλος VW είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 300 εκ. δολάρια στην ισραηλινή εταιρεία Gett η οποία έχει εξελίξει και διαθέτει από το 2010, εφαρμογή διαμοιρασμού και μίσθωσης οχημάτων.

Η ΜΟΙΑ μέσω της συνεργασίας με την Gett, θα στοχεύσει –έως το 2025- στην κυριαρχία των νέων υπηρεσιών μίσθωσης και διαμοιρασμού, καθώς όπως δείχνουν οι σύγχρονες τάσεις, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων απομακρύνονται ολοένα από την λύση της απόκτησης αυτοκινήτου προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης προτιμώντας πιο καινοτόμες λύσεις.

«Με δεδομένο ότι στο μέλλον δεν θα έχουν όλοι στην ιδιοκτησία τους αυτοκίνητα, η MOIA μπορεί να μας συνδράμει να τους κάνουμε όλους πελάτες μας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της VW, Matthias Mueller.

O αρχικός στόχος της MOIA θα είναι να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητα της Gett με νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, αλλά και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της VW για νέες υπηρεσίες κινητικότητας, Ole Harms «να σχεδιάσει και να εξελίξει νέες υπηρεσίες εκτός της πλατφόρμας της Gett» συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών shuttle.

Φυσικά, ως μέλος του VW Group η MOIA θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του γερμανικού ομίλου στους τέσσερις τροχούς και έτσι τα παραπάνω σχέδια αναμένεται να έχουν ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα των Γερμανών η οποία έκανε πρεμιέρα κάτω από τις επιφάνειες του ID Concept και η οποία θα αποτελέσει τη βάση για ένα στόλο ηλεκτροκίνητων επιβατικών van τα οποία θα κληθούν να εκπληρώσουν τους στόχους της νεοσύστατης εταιρείας του ομίλου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις μάλιστα το πρώτο όχημα, δια χειρός VW, που θα κληθεί να υπηρετήσει τους στόχους της MOIA θα «παρουσιαστεί κάποια στιγμής εντός του 2017», ενώ το πλήρες πακέτο νέων υπηρεσιών αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς χρήση έως το 2021.

Ο αρχικός στόχος της MOIA είναι να βρίσκεται στο «Top 3» των παρόχων καινοτόμων υπηρεσιών αυτοκίνησης με στόλο άνω του ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που να χρησιμοποιούν και να «υπόκεινται» στις υπηρεσίες της.

Στη συνέχεια, στην εξίσωση των υπηρεσιών μίσθωσης και διαμοιρασμού αυτοκινήτων της ΜΟΙΑ θα προστεθεί και το concept της αυτόνομης οδήγησης με στόχο τον πραγματικό «εκδημοκρατισμό της κινητικότητας» όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί ο Ole Harms με κόστος αντίστοιχο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Το κυρίαρχο στοιχείο που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε δεν θα είναι μόνο το χαμηλό κόστος αλλά και τα αυξημένα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας που θα εγγυώνται τα δικά μας συστήματα αυτόνομης οδήγησης», διευκρινίζει ο Ole Harms, συμπληρώνοντας ότι η MOIA θα στοχεύσει πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο αρχικός στόχος της MOIA είναι να βρίσκεται στο «Top 3» των παρόχων καινοτόμων υπηρεσιών αυτοκίνησης με στόλο άνω του ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που να χρησιμοποιούν και να «υπόκεινται» στις υπηρεσίες της.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024