Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όπισθεν και στροφή 180 μοιρών «στα τυφλά» από το Nissan Juke

Όπισθεν και στροφή 180 μοιρών «στα τυφλά» από το Nissan Juke

Ένα νέο ρεκόρ καταγράφει το compact crossover της Nissan, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία και στροφή 180 μοιρών μόνο με τη συνδρομή του Around View Monitor και όλες τις γυάλινες επιφάνειες καλυμμένες με μαύρη αδιαφανή ζελατίνα.


Το Juke, εκτός από τις αρετές του ως ενός δημοφιλούς compact crossover, είναι πλέον και κάτοχος ενός –ακόμα- ιδιότυπου ρεκόρ, καταφέρνοντας να κινηθεί εντελώς «στα τυφλά», με τον Paul Swift στον ρόλο του οδηγού- κασκαντέρ να πραγματοποιεί όπισθεν και απότομη στροφή 180 μοιρών (J-turn) σε οριοθέτημενο χώρο κατά μόλις 18 εκατοστά μεγαλύτερο από το μήκος του αυτοκινήτου, χωρίς να βλέπει, συμβουλευόμενος αποκλειστικά το σύστημα περιμετρικής όρασης (Intelligent Around View Monitor) στην κεντρική οθόνη του infotainment.

Για την κατάκτηση του παράδοξου… «μην το επιχειρήσετε σπίτι» ρεκόρ, καλύφθηκαν με αδιαφανή μαύρη ζελατίνα όλες οι γυάλινες επιφάνειες του Juke, με τον Paul Swift να μπορεί να συμβουλευτεί μόνο το Intelligent Around View Monitor το οποίο παρέχει στον οδηγό μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθώς και του χώρου γύρω από αυτό.

Το παραπάνω σύστημα φυσικά δεν έχει φυσικά σχεδιαστεί για «τυφλά» J-Turn αλλά για την απλούστευση της διαδικασίας στάθμευσης και την ενίσχυση της ασφάλειας, προβάλλει, στην κεντρική οθόνη του Nissan Connect τέσσερις εικόνες που προέρχονται από ισάριθμες εξωτερικές κάμερες και συνθέτονται με έξυπνο τρόπο στην κεντρική οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Ωστόσο όπως επισήμανε ο Paul Swift, η λειτουργικότητα του Around View Monitor ήταν ουσιαστικά αυτή που έστεψε με επιτυχία το εγχείρημα.

«Δεν συνιστώ στους οδηγούς να προσπαθήσουν να παρκάρουν και να κάνουν μια στροφή τύπου J-turn όπως έκανα εγώ. Το σίγουρο όμως είναι πως κατάφερα να διαπιστώσω το πραγματικό όφελος στην καθημερινή οδήγηση για τους οδηγούς ενός Nissan που διαθέτει την τεχνολογία Around View Monitor», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εκτός από την αποδεδειγμένα χρήσιμη λειτουργία του, αξίζει να σημειωθεί ότι το Intelligent Around View Monitor, αποτελεί μέρος του οράματος Intelligent Mobility της Nissan για ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον οδήγησης. Είναι επίσης ένα από τα βασικά τεχνολογικά στοιχεία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Nissan, ProPilot, το οποίο αναμένεται και στην Ευρώπη από το 2017.

Για την ιστορία επίσης, το compact crossover της Nissan δεν είναι μόνο κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ καθώς έχει στο ενεργητικό του και το ρεκόρ για τη διαδρομή του ενός μιλίου σε δύο τροχούς.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024