Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q8 e-tron Concept: H νέα coupe SUV και ηλεκτροκίνητη «κορυφή»

Audi Q8 e-tron Concept: H νέα coupe SUV και ηλεκτροκίνητη «κορυφή»

Η Audi δίνει μια πρώτη γεύση από το μεγάλο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe SUV που θα παρουσιάσει ως concept car στην προσεχή έκθεση του Detroit.


H γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από την πρωτότυπη εκδοχή του Q8, του νέου της μεγαλύτερου και αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο θα παρουσιαστεί ως concept car στην έκθεση του Detroit, στις αρχές Ιανουαρίου.

Το Q8 θα ακολουθήσει τη δυναμική σχεδιαστική λογική τoυ είδους των coupe SUV, με μέγεθος μεγαλύτερο του Q7 όπου και θα βασίζεται και «εκτόπισμα» αντίστοιχο των BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Lichte, επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, το νέο Q8 θα μοιραστεί πολλές καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές με το επικείμενο A8 με το οποίο αφενός θα διαθέτει αντίστοιχου σχεδιασμού θάλαμο επιβατών και συστήματα όπως, μεταξύ άλλων, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο infotainment.

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το cockpit τόσο του Q8 όσο και του Α8 θα στερούνται πλήρως από φυσικούς διακόπτες πλην αυτών που αντιστοιχούν στα φώτα έκτακτης ανάγκης και της απενεργοποίησης του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, το Q8 αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητων και να εφοδιάζεται με νέας γενιάς μπαταρίες που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία η οποία θα ξεπερνά τα 500 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024