Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Αutopilot της Tesla «προβλέπει» το… μέλλον

To Αutopilot της Tesla «προβλέπει» το… μέλλον

Ένα video κατά τη διάρκεια του οποίο το «Autopilot» της Tesla επιβραδύνει εγκαίρως το όχημα προβλέποντας ουσιαστικά τη σύγκρουση των προπορευόμενων οχημάτων αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρησιμότητα των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Μετά από μια σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την επιλογή της Tesla να χρησιμοποιήσει τον όρο «Autopilot» για την περιγραφή των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης με τα οποία εξοπλίζει τα μοντέλα της, ήρθε η στιγμή η αμερικανική φίρμα να καρπωθεί τα οφέλη από την υιοθέτηση εφαρμογών υποβοήθησης οδηγού.

Αφορμή για την επιστροφή του Autopilot στο προσκήνιο της επικαιρότητας αποτέλεσε ένα video, στο οποίο αναδεικνύεται η ικανότητά του να προβλέπει μια πιθανή σύγκρουση και να παρεμβαίνει ώστε το αυτοκίνητο να μην εμπλακεί σε αυτή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Autopilot της Tesla αναγνωρίζει την επιβράδυνση των οχημάτων που προπορεύονται, κάτι που απέτυχε να κάνει ο οδηγός του άτυχου Opel Corsa που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση από το αγνώστων λοιπών στοιχείων SUV.

Mετά τη συνήθη ηχητική προειδοποίηση και μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση των προπορευόμενων οχημάτων, το Autopilot της Tesla καταφέρνει να επιβραδύνει με απόλυτη ασφάλεια το Model S. Το περιστατικό καταγράφηκε σε αυτοκινητόδρομο της Ολλανδίας.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024