Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Chrysler Portal Concept: Η φουτουριστική αντεπίθεση του ομίλου Fiat-Chrysler από το CES

Chrysler Portal Concept: Η φουτουριστική αντεπίθεση του ομίλου Fiat-Chrysler από το CES

Η Chrysler παρουσιάζει από το floor του CES στο Las Vegas ένα φουτουριστικό πρωτότυπο minivan με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές «έχοντας κατά νου» την κάλυψη των… μελλοντικών οικογενειακών αναγκών των τεχνολογικά ενσυνείδητων millenials.


O όμιλος των Fiat-Chrysler είχε ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό ότι προτιμά να δώσει το στίγμα των μελλοντικών του ενασχολήσεων με ένα concept που θα παρουσίαζε στην hi-tech έκθεση CES στο Las Vegas επιλέγοντας να προσπεράσει την πιο σκληροπυρηνικά αυτοκινητιστική έκθεσης του Detroit.

Κάπως έτσι, λίγες ώρες πριν το επίσημο άνοιγμα της διάσημης έκθεσης στο Las Vegas η οποία φιλοξενεί όλες τις εξελίξεις σε επίπεδο ηλεκτρονικών και τεχνολογίας αιχμής, έχοντας κατακτήσει μια θέση μεταξύ των σημαντικότερων του είδους, ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος αποκάλυψε το Chrysler Portal concept, ένα πρωτότυπο το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις εξελίχθηκε με το σκεπτικό να αποτελέσει, «έναν φιλόξενο “ενδιάμεσο χώρο” μεταξύ γραφείου και σπιτιού».

Με αυτή τη λογική το concept της Chrysler το οποίο εκτός από το στίγμα του μέλλοντος φαίνεται να αποσκοπεί στην ανανέωση της εικόνας του ομίλου συνολικά, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις συστάσεις «από μέσα προς τα έξω» προσφέροντας ένα εσωτερικό που προσομοιάζει περισσότερο με χώρο διαβίωσης με υψηλής ποιότητας υλικά, αυξημένες δόσεις ευφυών τεχνολογιών και εφαρμογών και άφθονη ευρυχωρία που εξασφαλίζεται χάρη στις minivan αναλογίες του φουτουριστικού πρωτότυπου που στοχεύει στην τέρψη των… μελλοντικών οικογενειακών αναγκών των «millennials».

Για του λόγου το ακριβές, το Chrysler Portal μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα σε ένα χώρο που αγγίζει τα 3,0 κυβικά μέτρα και ο οποίος εφοδιάζεται με μια κεντρική οθόνη-infotainment η οποία επιγράφεται ως community display screen και εκτός από τις δυνατότητές της σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις για το αυτοκίνητο, δίνει τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες να μοιράζονται μουσική, video και φωτογραφίες.

Φυσικά μια σειρά από αισθητήρες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επιτρέπουν τον έλεγχο λειτουργιών του infotainment αλλά και στοιχείων όπως οι πόρτες και τα καθίσματα ενώ την τεχνολογική εικόνα συμπληρώνει ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των τριών σειρών καθισμάτων.

Τις υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές του πρωτότυπου μοντέλου της Chrysler συμπληρώνει ένα έξυπνο σύστημα με λογισμικό ανάλυσης βιομετρικών χαρακτηριστικών το οποίο ουσιαστικά αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη και τους συνήθεις επιβαίνοντες ξεκλειδώνοντας τις πόρτες αυτόματα αλλά και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις των καθισμάτων και του infotainment βάσει των προεπιλεγμένων προτιμήσεων των επιβατών.

Εκτός από τα παραπάνω, το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, κλάσης SAE 3 χάρη σε μια σειρά αισθητήρων, καμερών και radar που ενσωματώνονται περιμετρικά στις εξωτερικές του επιφάνειες.

Κατά το αυτονόητο, τις προδιαγραφές του πρωτότυπου μοντέλου συμπληρώνει η παρουσία ενός ηλεκτρικού συνόλου το οποίο αποτελείται από ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 100 kW/h. Οι τελευταίες υπόσχονται αυτονομία περίπου 400 χλμ. και χάρη σε ένα σύστημα ταχείας φόρτισης μπορούν να αναπληρώσουν την ενέργεια που απαιτείται για διαδρομή 241 χλμ. σε μόλις 20 λεπτά.

Όπως και να έχει με τις «εξωτικές» προδιαγραφές του, το σίγουρο είναι ότι το Portal σηματοδοτεί μια απόπειρα αλλαγής της εικόνας της Chrysler -και όχι μόνο- προς πιο σύγχρονα μονοπάτια και μια προσπάθεια να αφουγκραστεί το μέλλον με δεδομένο και ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί το πιο προηγμένο σε επίπεδο τεχνολογικών εφαρμογών που έχει παρουσιάσει η αμερικανική φίρμα.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024