Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz και Bosch αναζητούν μια θέση  -στάθμευσης- στο μέλλον

Mercedes-Benz και Bosch αναζητούν μια θέση -στάθμευσης- στο μέλλον

Εκτός από φουτουριστικά τετράτροχα η έκθεση CES στο Las Vegas φιλοξενεί και ενδιαφέροντα τεχνολογικά concepts όπως αυτό που ανακοίνωσε η Bosch και βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη σε συνεργασία με την Mercedes-Benz με την μορφή μιας υπηρεσίας που θα μετατρέψει όλα τα αυτοκίνητα σε «μηχανές» χαρτογράφησης θέσεων στάθμευσης στις πόλεις.

H Bosch σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz αποκάλυψε από την τεχνολογική έκθεση του Las Vegas ένα καινοτόμο σύστημα εξεύρεσης θέσεων parking σε πόλεις το οποίο θα παρέχεται υπό την μορφή υπηρεσία και το οποίο βρίσκεται ήδη υπό καθεστώς δοκιμών που πραγματοποιούνται στην «πόλη» της Mercedes-Benz, Στουτγάρδη.

Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος οδηγός δαπανά περίπου 30 λεπτά, διανύοντας παράλληλα περίπου πέντε χιλιόμετρα προκειμένου να βρει μια θέση στάθμευσης στην πόλη.

Το νέο σύστημα φιλοδοξεί να διευκολύνει έως και να εκμηδενίσει τις διόλου ευχάριστες πτυχές της συγκεκριμένης διαδικασίας αξιοποιώντας ένα σύστημα καταγραφής των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης το οποίο θα εφοδιάζει, υπό την μορφή αισθητήρων, «όλα» τα αυτοκίνητα και μια βάση δεδομένων υπό την μορφή cloud όπου θα ανεβαίνουν οι παραπάνω πληροφορίες.

Στη συνέχεια αυτές θα «τοποθετούνται» σε ένα ψηφιακό χάρτη τον οποίο θα μπορούν να συμβουλεύονται όλοι οι χρήστες-οδηγοί και ο οποίος ουσιαστικά με την συνδρομή αλγορίθμων δια χειρός Bosch θα είναι σε θέση να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης της κάθε αστικής περιοχής.

Την ακρίβεια του συστήματος θα εγγυώνται οι υψηλής ακριβείας χάρτες οι οποίοι για να σηματοδοτήσουν μια ελεύθερη θέση στάθμευσης δεν θα λαμβάνουν υπόψη απλά και μόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά και τη σήμανση διαχωρίζοντας π.χ. τις θέσεις με κίτρινη διαγράμμιση και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα περιοριστικά δεδομένα και εξαλείφοντας έτσι το ενδεχόμενο να υποδείξουν μια φαινομενικά κενή θέση, όπως για παράδειγμα μια θέση που βρίσκεται μπροστά από μια είσοδο οικιακού γκαράζ.

Το σκεπτικό λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος, σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις, είναι να λειτουργήσει ως μια χαμηλού κόστους υπηρεσία με συνδρομή για τους συχνούς χρήστες ή με πληρωμή ανά χρήση για όσους δεν συνηθίζουν να κινούνται στην πόλη με το αυτοκίνητό τους και ουσιαστικά μετατρέποντας έτσι τα αυτοκίνητα που το χρησιμοποιούν σε ένα στόλο αυτοκινήτων αναζήτησης και χαρτογράφησης των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024