Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLA 2017: Αποκάλυψη εξ Αμερικής

Mercedes-Benz GLA 2017: Αποκάλυψη εξ Αμερικής

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε στο Detroit την ανανεωμένη εκδοχή της GLA μην παραλείποντας να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή εκδοχή της.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε από την έκθεση του Detroit την ανανεωμένη εκδοχή της GLA ξεκινώντας από την αμερικανική εκδοχή της, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να δημοσιοποιήσει και τα στοιχεία της ανανεωμένης ευρωπαϊκής έκδοσης η οποία είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία σε ορισμένες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η ανανεωμένη GLA πέρα από τις πλείστες παρεμβάσεις αισθητικού περιεχομένου που την φέρνουν πιο κοντά στην εικόνα των C-Class και GLC ιδίως σε ό,τι αφορά το μπροστινό τμήμα, τους εθιμοτυπικά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, η συνολική παρέμβαση στο σχεδιασμό των εξωτερικών επιφανειών της έχει καταφέρει να μειώσει τον αεροδυναμικό της συντελεστή από 0,29 σε 0,28.

Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου κυριαρχεί η νέα οθόνη οκτώ ιντσών στο ταμπλό, ο επίσης νέος πίνακας οργάνων καθώς και η κάμερα οπισθοπορείας που συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το infotainment εκτός από το σύστημα Apple CarPlay εμπλουτίζεται και από το σύστημα Android Auto εξασφαλίζοντας πλήρη ενσωμάτωση κινητών με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Εμπλουτισμένη είναι επίσης και η χρωματική παλέτα όσο και οι επιλογές υλικών για το εσωτερικό οι οποίες συντείνουν σε μια πιο ολοκληρωμένη και ωριμότερη αισθητικά εικόνα του μικρότερου SUV της Mercedes-Benz.

Σε επίπεδο κινητήρων αξίζει να σημειωθεί, ότι στην γκάμα της ανανεωμένης GLA προστίθεται μια νέα έκδοση, η 220 4Matic η οποία εφοδιάζεται με το δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 184 ίππων και 300 Nm ροπής με τον οποία εξοπλίζονται και οι υπόλοιπες ανανεωμένες «μικρές» της γερμανικής φίρμας. Η νέα έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Επιπλέον βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στις υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρα της ανανεωμένης GLA εστιάζοντας κατά περίπτωση στην αύξηση ισχύος και την ενίσχυση της αποδοτικότητας.

Μαζί με τις απλές ανανεωμένες εκδόσεις η Mercedes-Benz έκανε τα αποκαλυπτήρια και της κορυφαίας AMG GLA 45 έκδοσης η οποία επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου δίλιτρου κινητήρα ο οποίος στην περίπτωση του μικρότερου SUV της γερμανικής φίρμας, αποδίδει 375 ίππους και συνδυάζεται επίσης de facto με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Παράλληλα, η γερμανική φίρμα προσθέτει μια ακόμα ειδική έκδοση με αφετηρία την κορυφαία AMG GLA 45 με την ονομασία Yellow Edition η οποία ξεχωρίζει από το συνδυασμό του μαύρου χρώματος και των κίτρινων και γκρι λεπτομερειών εντός και εκτός καθώς και την μεγαλύτερη γενναιοδωρία σπορ εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη έκδοση η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη και για τις A-Class και CLA, αποτελεί ενός είδους «εορταστική» προσθήκη για την επιτυχία των μικρών μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024