Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχικός συμβιβασμός ύψους 4,3 δις δολαρίων του ομίλου VW με τις αμερικανικές αρχές

Αρχικός συμβιβασμός ύψους 4,3 δις δολαρίων του ομίλου VW με τις αμερικανικές αρχές

Ο γερμανικός όμιλος και οι αμερικανικές αρχές κατέληξαν σε ένα πρώτο συμβιβασμό ο οποίος αρχικά θα κοστίσει στο VW Group 3,4 δις δολάρια.

Ο όμιλος VW κατέληξε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές για το dieselgate, συμφωνώντας να καταβάλλει –αρχικά- ποσό ύψους 4,3 δις δολαρίων.

Ο συμβιβασμός επετεύχθη καθώς ο όμιλος VW αποδέχθηκε τρία ποινικά αδικήματα, αυτά της συνομωσίας, της παρεμπόδισης δικαιοσύνης και της έκδοσης ψευδών στοιχείων για την εισαγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, συμφωνώντας να καταβάλλει το παραπάνω ποσό σε διοικητικά πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Αναλυτικότερα, ένα μέρος του ποσού ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προορίζεται για την καταβολή προστίμων σχετικών με τη διάθεση στις ΗΠΑ 590.000 αυτοκινήτων με λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων, ενώ ποσό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα καταβληθεί στην ΕPA, την αμερικανική αρχή προστασίας του περιβάλλοντος, ως πρόστιμο για την εισαγωγή και τη διάθεση των παραπάνω αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχει δημοσιοποιήσει ο γερμανικός όμιλος το συνολικό κόστος προστίμων και αποζημιώσεων που θα κληθεί να καταβάλλει για το «dieselgate» ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τον αρχικό οικονομικό συμβιβασμό, ο όμιλος VW θα βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας από ανεξάρτητη αρχή για διάστημα τριών ετών και η οποία θα αναλάβει να ελέγχει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και των κανόνων καθώς και θα λειτουργήσει επικουρικά στην θεσμοθέτηση και εφαρμογή μιας πολιτικής χρηστής πρακτικής από τον όμιλο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον όμιλο για τον συμβιβασμό ο επικεφαλής του ομίλου Matthias Mueller, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η VW εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά που οδήγησε στην κρίση με τους diesel κινητήρες», συμπληρώνοντας ότι: «θα συνεχίζουμε να προωθούμε τις αλλαγές που απαιτούνται προς αυτήν την κατεύθυνση πάντα σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης και εργασίας μας».

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024