Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A120 2018: Στο δρόμο για την μεγάλη επιστροφή

Alpine A120 2018: Στο δρόμο για την μεγάλη επιστροφή

Το σπορ coupe που θα σηματοδοτήσει την αναβίωση των διακριτικών Alpine δίνει ένα ακόμα δείγμα του εαυτού του εν όψει της άφιξής του στα τέλη της χρονιάς.


Η Alpine προσφέρει ένα ακόμα δείγμα γραφής της έκδοσης παραγωγής του σπορ coupe της το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη της χρονιάς.

Αυτή την φορά η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα του αλουμινένιου monocoque πλαισίου του Α120 προδίδοντας τις καμπύλες και την χαρακτηριστική double-bubble σχεδίαση της οροφής καθώς και ένα τμήμα του μπροστινού τμήματος και των φτερών.

Ανεξαρτήτως με το κατά πόσο η φαντασία του καθενός μπορεί να συμπληρώσει τα «κενά», είναι σαφές από κατασκοπικές λήψεις όσο και από διαρροές ότι το Alpine A20 θα μείνει πιστό στο πρωτότυπο Vision το οποίο ανέλαβε να το συστήσει και το οποίο έφερε ορατά τα σημάδια των σχεδιαστικών επιρροών του αρχέτυπου Α110 σε μια σύγχρονη –φυσικά- επαναπροσέγγιση.

Αυτό που ωστόσο παραμένει μυστήριο μέχρι στιγμής είναι ο κινητήρας ο οποίος θα κληθεί να υποστηρίξει την ταυτότητα ενός σπορ coupe που τιμά το παρελθόν και τα διακριτικά της Alpine. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υιοθετηθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,8 λίτρων δια χειρός RenaultSport με ισχύ κοντά στους 250 ίππους.

Όπως και να έχει με τον κινητήρα που θα προκριθεί το σίγουρο είναι πάντως ότι η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ενώ η υπόσχεση που συνοδεύει το coupe από την στιγμή που επανεμφανίστηκε ως ιδέα για βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά προδιαγράφουν ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση η οποία θα προστεθεί στην γκάμα προσφέροντας ισχύ 300 ίππων.

Ανεξαρτήτως της μυστικοπάθειας που περιβάλλει την αναβίωση της Alpine, το σίγουρο είναι ότι αυτή βρίσκεται πλέον πολύ κοντά καθώς υπάρχει ήδη η δυνατότητα παραγγελίας για τις πρώτες 1.955 μονάδες του Α120 το οποίο ξεκινά από τα 55.000 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024