Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari 812 Superfast 2017: Σε ιστορική ατμόσφαιρα…

Ferrari 812 Superfast 2017: Σε ιστορική ατμόσφαιρα…

Το Maranello αποκαλύπτει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση της F12berlinetta η οποία διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρότερου και ταχύτερου μοντέλου ευρείας παραγωγής αλλά και ενδεχομένως αυτόν της τελευταίας ατμοσφαιρικής πρότασης της Ferrari.


Αν και επί της ουσίας αποτελεί μια αναβαθμισμένη και με νέο όνομα εκδοχή της F12berlinetta, η 812 Superfast θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Ferrari καθώς ενδεχομένως αποτελεί το τελευταίο ατμοσφαιρικό V12 δημιούργημα του Maranello.

Ανεξαρτήτως συμβολισμών, το γεγονός είναι ότι η 812 Superfast εφοδιάζεται με μια μεγαλύτερη, χωρητικότητας 6,5 λίτρων εκδοχή του κινητήρα των F12 και F12tdf η οποία αποδίδει 800 ίππους.

Εκτός από τους επιπλέον ίππους που προσφέρει σε σχέση με τα δύο παραπάνω μοντέλα ο V12 αποδίδει επίσξς και περισσότερη ροπή η οποία διαμορφώνεται σε 718 Nm. Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί στην περίπτωση της Superfast απαιτεί μόλις 2,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 340 χλμ./ώρα.

Ωστόσο η 812 Superfast είναι πολύ περισσότερα από μια απλή παράθεση εξωπραγματικών μεγεθών επιδόσεων καθώς για την επίτευξή τους καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει μια σειρά αναβαθμισμένων στοιχείων όπως το σύστημα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη το οποίο έχει προσαρμοστεί ειδικά στις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης και υπόσχεται ταχύτερες αλλαγές από ποτέ αλλά και η απόκριση του κινητήρα η οποία φροντίζει να δικαιώσει το όνομα της έκδοσης που αποτίει φόρο τιμής σε κλασικές Ferrari της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.

Μια ακόμα σημαντική καινοτομία της συγκεκριμένης Ferrari η οποία συμβάλλει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της είναι η αξιοποίηση ενός ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης το οποίο αποτελεί πρωτιά για την ιταλική φίρμα ενώ στις προδιαγραφές του μοντέλου περιλαμβάνεται επίσης και το νέας, δεύτερης γενιάς σύστημα τετραδιεύθυνσης του Maranello.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση η 812 Superfast προβάλλει έναν ακόμα πιο επιθετικό bodykit συνεπικουρούμενης της Rosso Settanta απόχρωσης η οποία παρεμπιπτόντως είναι και επετειακή και τιμά τα 70ά γενέθλια της ιταλικής φίρμας. Αυξημένα είναι και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα όπως τα πτερύγια στο μπροστινό τμήμα ενώ σε επίπεδο αισθητικής, αξίζει να επισημάνει κανείς επίσης τα νέα σκούρα φωτιστικά σώματα τα οποία συμπληρώνουν ιδανικά την αιχμηρότερη «όψη» με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα επίσης νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα στο πίσω τμήμα τα οποία υπακούν στην ίδια αισθητική γραμμή με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Ferrari όπως η GTC4 Lusso.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταχύτερο μοντέλο ευρείας παραγωγής της Ferrari στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024