Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota i-Tril Concept: Το... i-κίνητο city car

Toyota i-Tril Concept: Το… i-κίνητο city car

Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία ενός ηλεκτρικού city car το οποίο θα αποτυπώσει το όραμα τους για την αυτοκίνηση στις πόλεις του 2030.

H ιαπωνική φίρμα δίνει το στίγμα ενός πρωτότυπου, τριθέσιου, αστικού και αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου το οποίο φιλοδοξεί να αποτυπώσει το ιδανικό μέσο αστικής μετακίνησης για το -όχι και τόσο μακρινό, τελικά- 2030.

Το i-Tril Concept όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε με την συνδρομή του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της Toyota, στη Νίκαια της Γαλλίας και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του σε εξίσου ευρωπαϊκό έδαφος καθώς θα πλαισιώσει την ανανεωμένη γκάμα του Yaris στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ξεκινά την 7η Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, όπως και το τρίκυκλο i-Road που η Toyota είχε παρουσιάσει πριν τέσσερα χρόνια επίσης στην έκθεση της Γενεύης, το i-Tril επωφελείται από το ίδιο καινοτόμο σύστημα “Active Lean” το οποίο αξιοποιώντας δεδομένα όπως η θέση του τιμονιού, η ταχύτητα αλλά και από τους γυροσκοπικούς αισθητήρες, ρυθμίζει, με τη συνδρομή ενός μηχανισμού αυτόματα τη λειτουργία της ανάρτησης επιλέγοντας την ιδανική γωνία κλίσης στις στροφές με στόχο την απαράμιλλη ευελιξία και μέγιστη ευστάθεια.

Ωστόσο, στην περίπτωση του i-Tril, δεν θα έχουμε να κάνουμε με ένα διθέσιο όχημα όπως ήταν το i-Road αλλά με ένα τριθέσιο με διάταξη 1+2. Επίσης αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι κατά πόσο το νέο πρωτότυπο θα είναι επίσης τρίκυκλο όπως το i-Road αν και μάλλον η αναφορά του Active Leaν οδηγεί σε αυτή τη λογική, όπου για τους ίδιους ακριβώς λόγους ευελιξίας και ευστάθειας, την «ευθύνη» της στροφής αναλαμβάνει ο πίσω τροχός.

Για τα υπόλοιπα στοιχεία που θα πλαισιώσουν την φουτουριστική προσωπικότητα του i-Tril το οποίο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα ηλεκτροκίνητο αναμένεται να προκύψουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024