Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo: Από το 2019 μια ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της

Volvo: Από το 2019 μια ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της

Η Volvo Cars επενδύει ακόμη περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, η σουηδική φίρμα αναφέρει ότι από το 2019, κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται θα διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα

Η Volvo Cars επενδύει ακόμη περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, η σουηδική φίρμα αναφέρει ότι από το 2019, κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται θα διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα.

«Ότι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Όλο και πιο πολύ, ο κόσμος ζητά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κι εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Πλέον, σύντομα θα μπορείς να διαλέξεις όποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείς.»

Η εταιρεία θα λανσάρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Τα εν λόγω πέντε μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ως επιλογές σε όλα τα μοντέλα, κάτι που υλοποιεί μία από τις ευρύτερες ηλεκτρικές γκάμες που προσφέρονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Με αυτόν τον τρόπο η Volvo σηματοδοτεί το ιστορικό τέλος για τη σουηδική μάρκα των αυτοκινήτων που διαθέτουν ως αποκλειστική μονάδα κίνησης τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και βάζει την ηλεκτροκίνηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ουσιαστικά, η Volvo θα διαθέτει ηλεκτροκίνητο όχημα σε όλο το εύρος της γκάμας των μοντέλων της. Αυτό η ευρεία γκάμα θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

«Η Volvo Cars έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να πετύχει συνολικές πωλήσεις 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025. Όταν το λέμε, το εννοούμε. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πραγματοποιήσουμε.» ανέφερε ο Χάκαν Σάμουελσον

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μοντέλα της Volvo χωρίς έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης σταδιακά θα τίθενται εκτός παραγωγής και θα αντικαθίστανται με μοντέλα στα οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα ενισχύεται με ηλεκτροκίνητες επιλογές.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024