Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανανέωση και νέα σπορ

Ανανέωση και νέα σπορ «s» έκδοση για το BMW i3

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW ανανεώνεται στα σημεία προσθέτοντας παράλληλα μια νέα μεγαλύτερης ισχύος έκδοση με απόδοση 184 ίππους.

Οι Βαυαροί δίνουν μια πρόγευση από την ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού τους μοντέλου εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Εκτός των αισθητικών και τεχνολογικών αναβαθμίσεων που αναλαμβάνουν να δώσουν τo στίγμα της βελτίωσης, το i3 αποκτά και μια νέα έκδοση η οποία σηματοδοτείται με το διακριτικό “s” και υπόσχεται μια πιο σπορ προσέγγιση επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 7,0 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ακριβώς ισχύει και για το μέχρι σήμερα γνωστό i3 που διατίθεται σε δύο εκδοχές, ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο ή σε συνδυασμό με επικουρικό βενζινοκινητήρα 647 κ.εκ. ο οποίος εξασφαλίζει περισσότερη αυτονομία (330 χλμ.), έτσι και η έκδοση s θα είναι διαθέσιμη με αμφότερες τις παραπάνω επιλογές.

Έτσι αν και η μέχρι σήμερα γνωστή και βελτιωμένη στα σημεία έκδοση του i3 εξακολουθεί να εξοπλίζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ 170 ίππων, η s επωφελείται από έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και 270 Nm ροπής τα οποία όπως σε όλα τα αυτοκίνητα αντίστοιχης τεχνολογίας είναι διαθέσιμα από στάση επιτρέποντας στο i3s να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα στην έκδοση χωρίς τον «range extender» βενζινοκινητήρα. Η αντίστοιχη επίδοση για την βαρύτερη έκδοση με το range extender (1385 κιλά) διαμορφώνεται σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα με την επιπλέον ισχύ το i3s διαθέτει και αναβαθμισμένη, πιο σπορ γεωμετρίας ανάρτηση με νέα ελατήρια αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δικούς που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκ. Επιπλέον, στην s έκδοση έχουν αυξηθεί και τα μετατρόχια κατά 4,0 εκατοστά, ενώ αναβαθμισμένο είναι το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας καθώς και το Dynamic Traction Control.

Σε οπτικό επίπεδο το απλό i3 διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα LED ενώ από την τεχνολογία LED επωφελούνται και τα φώτα ομίχλης. Το ίδιο LED σκεπτικό επικρατεί και στο πίσω τμήμα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες πιο έντονες αποχρώσεις και οι περισσότερες επιλογές. Στην περίπτωση του i3s πέρα από τις παραπάνω αλλαγές, οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν μαύρου χρώματος θόλοι, ζάντες 20 ιντσών ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν και μαύρης απόχρωσης καπό για μια πιο έντονη αντίθεση.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση, με το i3 να διατηρεί ανεξαρτήτως έκδοσης τη γνώριμη αισθητική του ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις της BMW το 80% των ορατών επιφανειών προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά που έχουν υποστεί επεξεργασία σύμφωνα με βιώσιμες πρακτικές. Σε κάθε περίπτωση το i3 διαθέτει το αναβαθμισμένο σύστημα iDrive ενώ, ανεξαρτήτως έκδοσης διατίθεται το βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη 10,25 ιντσών και σύστημα πλοήγησης σε συνδυασμό με Apple CarPlay και την εμπλουτισμένη λίστα εφαρμογών iConnectedDrive της BMW.

Σε επίπεδο αυτονομίας το i3 και i3s με το ηλεκτρικό μοτέρ εξασφαλίζουν 200 χλμ. αυτονομίας και 330 χλμ. στην έκδοση REx με τον επικουρικό κινητήρα βενζίνης. Επιπλέον έχει μειωθεί και ο χρόνος φόρτισης χάρη σε ένα νέο καλώδιο σε συνδυασμό με το BMW i Wallbox το οποίο επιτρέπει την ανάκτηση του 80% της ενέργειας σε τρεις ώρες.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024