Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική επέκταση των Renault-Nissan στην Κίνα

Ηλεκτρική επέκταση των Renault-Nissan στην Κίνα

Ο γαλλοιαπωνικός όμιλος συμπράττει με την κινεζική Dongfeng για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα διατεθούν στην τοπική αγορά.

Οι Renault-Nissan ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με την κινεζική Dongfeng με την οποία θα δημιουργήσουν κοινοπραξία με στόχο την εξέλιξη και τη διάθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η νέα κοινοπραξία η οποία θα ονομάζεται eGT θα ανήκει σε ποσοστό 50% στην Dongfeng και κατά 50% στις Renault-Nissan με κάθε εταιρεία να κατέχει 25%.

Ο πρώτος στόχος της κοινοπραξίας θα είναι η εξέλιξη ενός προσιτού αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου το οποίο θα έχει ως αφετηρία την A-Segment αρχιτεκτονική για SUV της γαλλοιαπωνικής συμμαχίας όπου βασίζεται το «παγκόσμιο» Renault Kwid και αξιοποιώντας την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα με την προοπτική να διατεθεί από το 2019.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του πρώτου μοντέλου της κοινοπραξίας, το design θα επιμεληθεί η κινεζική πλευρά προκειμένου να ταιριάζει στις προτιμήσεις της τοπικής αγοράς.

«Η εγκαθίδρυση της κοινοπραξίας με την Dongfeng επιβεβαιώνει την κοινή δέσμευσή μας για την εξέλιξη ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αρθούμε στο ύψος των προσδοκιών των κινέζων πελατών, ενισχύοντας την παγκόσμια ηγεσία μας στον τομέα των ηλεκτροκίνητων» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των Renault-Nissan Carlos Ghosn.

Η eGT θα έχει την έδρα της στην πόλη του Shiyan στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας ενώ το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα κατασκευάζεται στις γραμμές παραγωγής της Dongfeng στη Shiyan το οποίο έχει δυναμικότητα 120.000 μονάδων ετησίως.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς η κοινοπραξία μιας παγκόσμιου βεληνεκούς αυτοκινητοβιομηχανίας όπως ο όμιλος Renault-Nissan με κινεζική εταιρεία για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων δεν είναι η πρώτη, μιας και το ίδιο έχουν πράξει στο πρόσφατο παρελθόν η Daimler με την Baic και η BMW με την BYD ενώ ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει η VW η οποία έχει συμφωνία με την Anhui Jianghuai για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και η Ford η οποία προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στην λίστα υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με την Anhui Zotye Automobile, μεγάλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Κίνα.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024