Πρεμιέρα για το ηλεκτροκίνητο MINI

Πρεμιέρα για το ηλεκτροκίνητο MINI
Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του πρωτότυπου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ, η έκδοση παραγωγής του οποίου αναμένεται το 2019  
Read hidden

7 φωτογραφίες

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης επέλεξε η ΜΙΝΙ για την πρεμιέρα ενός πρωτότυπου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχου της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το ΜΙΝΙ Electric Concept δεν απέχει από τα γνώριμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά  των συμβατικών προτάσεων της φίρμας, ωστόσο, η απουσία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ως εκ τούτου οι περιορισμένες ανάγκες ψύξης επέτρεψε στους σχεδιαστές να διαμορφώσουν μια σαφώς αποδοτικότερη αεροδυναμικά πρόταση.

Αντιστοίχως, το MINI Electric Concept ακολουθεί μια διαφορετική κατασκευαστική λογική, επιλέγοντας ελαφρύτερα υλικά για συγκεκριμένες επιφάνειες του αμαξώματός, οι οποίες μάλιστα έχουν δημιουργηθεί μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Η έκδοση παραγωγής του πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ αναμένεται το 2019, ωστόσο, μέχρι τότε είναι πολύ πιθανόν η βρετανική φίρμα να προσθέσει και άλλες plug-in υβριδικές προτάσεις στην γκάμα της, πέρα από το Countryman SE Cooper που ήδη προσφέρει.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No