Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος επικεφαλής στην Volvo για την Ευρώπη

Νέος επικεφαλής στην Volvo για την Ευρώπη

Αλλαγή φρουράς στη σουηδική φίρμα η οποία μετακινεί τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο για τις ΗΠΑ, Lex Kerssemakers στην Ευρώπη.

Η Volvo ανακοίνωσε τον Lex Kerssemakers ως νέο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ).

Ο Lex Kerssemakers επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από μια θητεία περίπου τριών χρόνων ως επικεφαλής της φίρμας στις ΗΠΑ όπου ενορχήστρωσε την «αναγέννηση» της Volvo αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 46,8%.

Πριν από την τοποθέτηση του στις ΗΠΑ, ο 57χρονος Lex Kerssemakers είχε υπό την επίβλεψή του την προϊοντική στρατηγική της σουηδικής φίρμας.

Την θέση του στις ΗΠΑ θα καταλάβει ο 48χρονος Anders Gustafsson ο οποίος και μέχρι στιγμής ήταν εκείνος που κρατούσε τα ηνία της Volvo για την Ευρώπη αλλά για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και ο οποίος στο παρελθόν, υπήρξε τομεάρχης των δραστηριοτήτων της Volvo στη Σουηδία.

Υπενθυμίζεται ότι στα σχέδια της Volvo για τις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Νότια Καρολίνα το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τα μέσα του 2018.

Ο Lex Kersemakers ανέφερε για τον Α. Gustaffson ότι: «ο διάδοχός έχει τεράστια πείρα στις λιανικές πωλήσεις και γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται μια αγορά».

Στη δική του σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της Volvo Cars, Hakan Samuelsson αναφέρει ότι «ο Lex και o Anders θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην χάραξη στρατηγικής τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως διευκρινίζεται από την Volvo Cars, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως υπεύθυνος για τις ζώνες ΕΜΕΑ o Lex Kerssemakers θα εξακολουθήσει να είναι υπεύθυνος για το συντονισμό της ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της Volvo συμβάλλοντας παράλληλα στην επέκταση των επιχειρηματικών της συμφερόντων.

Η Volvo αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Επιπλέον των συνήθων δραστηριοτήτων της, εμπλέκεται επίσης στην εξέλιξη λογισμικού σε συνεργασία με την Zenuity, εξελίσσει αυτοκίνητα επιδόσεων με την Polestar, κατέχει μερίδιο στην Lynk &Co και προσαρμόζεται στις νέες ευκαιρίες που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, την ηλεκτροκίνηση και την συνδεσιμότητα. Αυτή η δομή διοίκησης διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη αυτή και οι αλλαγές θα προχωρούν με συντονισμένο τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Οι αλλαγές στον παγκόσμιο «χάρτη στελεχών» της Volvo θα ισχύσουν από 15 Σεπτεμβρίου.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024