Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon Cupra R 2018: Με άγRιες διαθέσεις

Seat Leon Cupra R 2018: Με άγRιες διαθέσεις

Η Seat δίνει τα διαπιστευτήρια του ισχυρότερου Leon παραγωγής λίγο πριν την πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη.


Η ισπανική φίρμα αποκαλύπτει τις πρώτες όσο και «χορταστικές» πληροφορίες για το Leon Cupra R, το ισχυρότερο μοντέλο «για το δρόμο» στην ιστορία της Seat, αλλά και το δυνάμει σπανιότερο καθώς το τιράζ του θα περιοριστεί στις 799 μονάδες παραγωγής.

Aνεξαρτήτως των επιλογών της Seat ως προς τον αριθμό παραγωγής, το νέο Leon Cupra R το οποίο θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo δίλιτρου κινητήρα του «απλού» Leon Cupra η οποία στην ισχυρότερη έκδοση θα αποδίδει 310 ίππους και θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το R θα είναι επίσης διαθέσιμο και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι κατά τι λιγότερο ισχυρή, αποδίδοντας 300 ίππους. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Πλην του κινητήρα, αμφότερες οι εκδόσεις του Leon Cupra R επωφελούνται από μια σειρά ορατά και μη χαρακτηριστικά τα οποία αναλαμβάνουν να «δηλώσουν» την ιδιαιτερότητα τους.

Σε αυτά συγκαταλέγονται το επιθετικότερο μπροστινό τμήμα, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στα spoilers, τον αεροδυναμικό διάχυτή και στα πλευρικά τμήματα καθώς και τα στοιχεία στο χρώμα του χαλκού όπως οι ζάντες, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι εισαγωγές αέρα αλλά και ορισμένα στοιχεία, ενώ το σκεπτικό των λεπτομερειών από χαλκό και ανθρακονήματα επεκτείνεται και στα στοιχεία του εσωτερικού το οποίο η Seat επιφυλάσσεται να αποκαλύψει σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα «αθέατα» στοιχεία που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν τη γενναιόδωρη ισχύ, το Cupra R διαθέτει αναβαθμισμένη και διαφορετικής γεωμετρίας ανάρτηση σε σχέση με το «απλό» Cupra, καθώς και βελτιωμένο σύστημα διαμόρφωσης πλαισίου Dynamic Chassis Control το οποίο προσαρμόζεται σε πιο σκληροπυρηνικές απαιτήσεις.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα δισκόφρενα με την υπογραφή της Brembo αλλά και το βελτιωμένο σύστημα εξαγωγής το υπόσχεται και ένα πιο επιβλητικό ήχο.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024