Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EQ A Concept: Το νέο hatchback μέλος των ηλεκτρικών ΕQ

Mercedes-Benz EQ A Concept: Το νέο hatchback μέλος των ηλεκτρικών ΕQ

Με ένα νέο σκίτσο, η Mercedes επιβεβαιώνει την ταυτότητα του EQ A Concept, ως ενός ηλεκτροκίνητου hatchback που στο μέλλον θα αποτελέσει το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής της γκάμας.

Συνεχίζοντας την εθιμοτυπική λογική της σταδιακής αποκάλυψης, η γερμανική φίρμα προσφέρει ένα ακόμα στοιχείο για το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της σειράς EQ που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, με την προοπτική να αποτελέσει προπομπό μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής η οποία θα προστεθεί στην γκάμα της Mercedes-Benz έως το 2020.

Tο νέο σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει πλέον ξεκάθαρα την σιλουέτα ενός hatchback που αποπνέει δυναμισμό, διατηρώντας την «ηλεκτρική» αισθητική υπογραφή της γερμανικής φίρμας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο EQ SUV το οποίο ανέλαβε να συστήσει τη σχετική γκάμα από την περσινή έκθεση του Παρισιού.

Μαζί με το EQ A Concept, όπως ονομάζεται το hatchback ηλεκτρικό πρωτότυπο, στην Φρανκφούρτη θα βρεθεί και το SUV EQ σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του η οποία θα βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή.

Σε ό,τι αφορά όσα κρύβονται κάτω από τις επιφάνειες του EQ A Concept, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ως αφετηρία μια νέα εκδοχή της μεταβλητής αρχιτεκτονικής των Γερμανών η οποία μπορεί να υποστηρίξει την χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας έτσι –και- τετρακίνηση.

Βέβαια με δεδομένη την compact υπόστασή του EQ A Concept και σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να αξιοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 500 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024