Το Βερολίνο βολιδοσκοπεί η Chery για το νέο, ευρωπαϊκό της σχεδιαστικό κέντρο

Το Βερολίνο βολιδοσκοπεί η Chery για το νέο, ευρωπαϊκό της σχεδιαστικό κέντρο
Όποια και να είναι η τελική τοποθεσία του νέου σχεδιαστικού κέντρου της Chery στην Ευρώπη το σίγουρο είναι ότι η εγκαθίδρυσή του στη Γερμανία αποτελεί δείγμα της δέσμευσης της κινεζικής φίρμας για την επέκταση στην Ευρώπη  
Read hidden
Η κινεζική Chery έχει ήδη προαναγγείλει την παρουσία ενός πρωτότυπου compact SUV το οποίο θα αποτελέσει προπομπό μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής η οποία με τη σειρά της θα εγκαινιάσει το άνοιγμα της κινεζικής φίρμας στη γηραιά ήπειρο και σε ένα παραδοσιακά πιο δύσκολο κοινό το οποίο θα επιχειρήσει να προσελκύσει με ένα καινοτόμο design αλλά και προσφέροντας ηλεκτροκίνητες επιλογές.

Σε αυτό το ευρωπαϊκό πλαίσιο η Chery αναζητά ευρωπαϊκή βάση για τα σχεδιαστήριά της καταρτίζοντας χάρτες με πιθανές τοποθεσίες στις οποίες περιλαμβάνεται και το Βερολίνο όπως αποκάλυψε ο άνθρωπος που θα αναλάβει επικεφαλής του νέου σχεδιαστικού κέντρου της φίρμας, James Hope.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανέλαβε τη διαδικασία δημιουργίας ενός σχεδιαστικού κέντρου της Chery στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της κινεζικής φίρμας το οποίο πριν μετακινηθεί στην Άπω Ανατολή υπήρξε επίσης στέλεχος της GM και της Ford.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο J. Hope κατά την πενταετή θητεία του στην Cherry έχει χρηματίσει επικεφαλής του σχετικά νεοσύστατου (2012) σχεδιαστηρίου της φίρμας στην Σαγκάη, ενώ πριν λίγους μήνες μετακόμισε στη Γερμανία προκειμένου να σχεδιάσει το επόμενο ευρωπαϊκό βήμα της Chery στο πλαίσιο του στόχου της να αναδειχθεί σε παγκόσμιο παίκτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Είμαστε από τους πρώτους εξαγωγείς στην Κίνα και πλέον το επόμενο βήμα της στρατηγικής ανάπτυξής μας είναι η εγκαθίδρυση ενός σχεδιαστηρίου διεθνών προδιαγραφών που θα φέρει την Chery σε ένα νέο υψηλότερο επίπεδο» συμπληρώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No