Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EQ A Concept: Στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης

Mercedes-Benz EQ A Concept: Στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης

Την εξάπλωση των ηλεκτρικών προτάσεων της Mercedes-Benz σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων μαρτυρά η παρουσία του μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τη συνδυαστική ισχύ των 268 ίππων.


Η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να αποτελέσει το κοινό σημείο αναφοράς των μελλοντικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Ανεξαρτήτως κατηγορίας οι προτάσεις της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αποκτήσουν και μια ηλεκτρική εκδοχή, η οποία δεν διαφοροποιείται μόνο σε επίπεδο τεχνολογίας-προδιαγραφών αλλά και σε επίπεδο σχεδιασμού.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η παρουσία του πρωτότυπου Mercedes-Benz EQ A Concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την πιο προσιτή ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz, πλαισιώνοντας τις συμβατικότερες εκδόσεις της νέας A-Class.

Στην πρωτότυπη εκδοχή του, η Mercedes-Benz EQ A εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 268 ίππους και 500 Nm ροπής, επιτρέποντας την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 60 kW θα εξασφαλίζουν στο μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback της Mercedes-Benz αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Dr D. Zetsche, μέχρι το 2022 η Mercedes-Benz θα διαθέτει στην γκάμα της περισσότερες από 10 ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024