Νέα αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Νέα αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Τις 903.143 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%. Από την αρχή του έτους, η ευρωπαϊκή αγορά έχει ενισχυθεί κατά 4,4%  
Read hidden
Την ανοδική της πορεία διατήρησαν και τον Αύγουστο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην γηραιά ήπειρο.

Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση της τάξης 5,5%, φτάνοντας τις 903.143 μονάδες.

Τους πρώτους 8 μήνες του έτους οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, υπερβαίνοντας τις 10,5 εκατομμύρια μονάδες.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, εξαιρετική ήταν επίδοση της Νissan που είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται τον Αύγουστο κατά 17%, ωστόσο διψήφια ήταν η ποσοστιαία αύξηση και για τις Renault (13%), Toyota (13%) και Peugeot (11%).

Θετικό ήταν το πρόσημο για το VW Group, καθώς Skoda και Seat αύξησαν τα μεγέθη τους κατά 15% και 12% αντιστοίχως.

Μεικτή είναι η εικόνα των εθνικών αγορών. Στη Γερμανία η αύξηση των ταξινομήσεων τον Αύγουστο έφτασε το 3,5% σε αντίθεση με την αγορά της Μ. Βρετανία που βρίσκεται σε σταθερά πτωτική πορεία σημειώνοντας απώλειες 6,4%.

Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η επίδοση της ιταλικής (16%) και της ισπανικής αγοράς (13%), ενώ πολύ κοντά σε αυτά τα επίπεδα κυμάνθηκε και η Γαλλία παρουσιάζοντας αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων 9,4%.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No