Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ επενδύει η VW στην ηλεκτροκίνηση

Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ επενδύει η VW στην ηλεκτροκίνηση

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιηεί ο όμιλος VW σε μια προσπάθεια να αφήσει στο παρελθόν το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων.

Αποφασισμένος να αφήσει οριστικά πίσω του το πολύκροτο σκάνδαλο παραποίησης ρύπων είναι o όμιλος VW, στρέφοντας το βλέμμα του στην ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Matthias Mueller, επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, η συνολική επένδυση θα αγγίξει τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διατεθούν για την εξέλιξη νέων, αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ενώ τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group δεν διευκρίνισε να οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται από τον ίδιο τον γερμανικό όμιλο ή αν θα επιλεγεί κάποιος από τους ήδη καταξιωμένες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου.

Ενδεικτική, πάντως, των προθέσεων της VW ήταν και η παρουσία του I.D. Crozz II Concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover πρόκειται να αποτελέσει μία από τις προτάσεις που αναμένεται να βρεθούν στη γραμμή παραγωγής της VW πολύ πριν το 2025.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024