Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Οργανικές» μπαταρίες υπόσχονται αστραπιαία φόρτιση

«Οργανικές» μπαταρίες υπόσχονται αστραπιαία φόρτιση

Πλήρη φόρτιση σε διάστημα πέντε λεπτών υπόσχονται μπαταρίες που εξελίσσει νεοφυής εταιρεία από το Ισραήλ, η οποία έχει την υποστήριξη της Daimler.

Μια νέα μορφή μπαταριών, η τεχνολογία των οποίων αντιγράφει τη Φύση, έχει τραβήξει την προσοχή πολυεθνικών εταιρειών μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Daimler και η Samsung.

Μάλιστα, η νεοφυής εταιρεία από το Ισραήλ που εργάζεται πάνω στην εξέλιξη των συγκεκριμένων μπαταριών φέρεται να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να ολοκληρώσει το φιλόδοξο project.

Σύμφωνα με την StoreDot, οι «οργανικές» μπαταρίες που εξελίσσει επαναφορτίζονται σε μόλις 5 λεπτά της ώρα, εξασφαλίζοντας αυτονομία σε ένα μεσαίων διαστάσεων αυτοκίνητο 480 χιλιομέτρων.

«Η τεχνολογία των μπαταριών ενσωματώνει χημικά οργανικά μόρια μη βιολογικής προέλευσης. Αυτά τα καινοτόμα μόρια συγκεντρώνουν μοναδικά συντονισμένες οπτικές και ηλεκτροχημικές ιδιότητες, οι οποίες επιτρέπουν την αυξημένη απόδοση των συσκευών αποθήκευσης ενέργειας», δηλώνει η ισραηλινής καταγωγής StoreDot ξεκαθαρίζοντας πως η μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων μπαταριών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2022.

Στα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται και η κατασκευή ενός εργοστασίου (OneGiga) στην Κίνα με παραγωγική δυναμικότητα που θα κυμαίνεται σε ετήσια βάση μεταξύ του 1 και των 10 GWh.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024