Μαγνητική αιώρηση και στρογγυλές φόρμες στο φουτουριστικά αυτόνομο όραμα της Renault

Μαγνητική αιώρηση και στρογγυλές φόρμες στο φουτουριστικά αυτόνομο όραμα της Renault
Η πρόταση που επέλεξε η Renault ως ιδανική αποτύπωση για το αυτόνομο μέλλον υιοθετεί μια στρογγυλή φόρμα που επιτρέπει την θέα προς κάθε κατεύθυνση, βασίζεται στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης και λειτουργεί με την λογική των «βαγονιών» που μπορούν να κινηθούν τόσο αυτόνομα ή σε σειρά, συνδεδεμένα με τη συνδρομή μαγνητικών πεδίων  
Read hidden
2 φωτογραφίες

H γαλλική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με ένα από τα καλύτερα βρετανικά κολέγια Καλών Τεχνών, το St. Martins, σε ένα εγχείρημα αναζήτησης της ιδανικής φόρμας και τεχνολογίας για το αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Δεκαπέντε φοιτητές του βρετανικού κολλεγίου υπέβαλαν τις προτάσεις τους για αυτόνομο όχημα του μέλλοντος, με στελέχη της Renault και καθηγητές του St. Martins να αναλαμβάνουν χρέη κριτικής επιτροπής, αναδεικνύοντας μία πρόταση, η οποία τιτλοφορείται «The Float» και, σύμφωνα με τους κριτές, ενσαρκώνει καλύτερα το όραμα για ένα μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης και δεν θα έχουν καμία επίπτωση για το περιβάλλον.

Το «The Float» αξιοποιεί την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ιαπωνία ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις της δημιουργού του, Yuchen Cai υιοθετεί μια στρογγυλή γυάλινη φόρμα σε μια προσπάθεια να κάνει τους ανθρώπους να έχουν μια περιμετρική οπτική του περιβάλλοντος κατά τις διαδρομές τους υπό το σκεπτικό να ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτό.

To «The Float» θα εκτεθεί στην Granary Square στο σταθμό King’s Cross του Λονδίνου ενώ η δημιουργός του θα έχει τη δυνατότητα να περάσει δύο εβδομάδες στο κέντρο σχεδιασμού της Renault στο Παρίσι προκειμένου να το τελειοποιήσει.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No