Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo 2018: Πιο γρήγορη και από... το όνομά της [Video]

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo 2018: Πιο γρήγορη και από… το όνομά της [Video]

Η Porsche εισήγαγε στο τεχνολογικό λεξιλόγιο της Panamera Sport Turismo την plug-in υβριδική ισχύ με αποτέλεσμα μια έκδοση με την οποία κανείς χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα, παρά για να προφέρει την πλήρη ονομασία της.


Η γερμανική φίρμα συνεχίζει τον εμπλουτισμό της γκάμας του νέου και πρακτικότερου μέλους της «οικογένειας» των Panamera το οποίο συστήθηκε από την έκθεση της Γενεύης τον προηγούμενο Μάρτιο, εμμένοντας εμμονικά στον χαρακτηρισμό Sport Turismo και απορρίπτοντας οτιδήποτε που να την φέρνει πιο κοντά στον κόσμο των station wagon.

H νέα άφιξη, η οποία αξιοποιεί το ίδιο plug-in υβριδικό σύνολο με την τετράθυρη, Turbo S E-Hybrid έκδοση, αυξάνει τα επίπεδα ισχύος της «wagon» έκδοσης στους 680 ίππους, στοιχειοθετώντας –ίσως, θα μπορούσε να πει κανείς- την εμμονή της Porsche να αρνείται να αναφερθεί στην νεότερη έκδοση αμαξώματος της Panamera, ως wagon το χαρακτηρισμό wagon προς όφελος του Sport Turismo.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά χαρακτηριστικά του plug-in υβριδικού συνόλου, αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της παραπάνω καταιγιστικής συνδυαστικής ισχύος προκύπτει από τη συνύπαρξη του V8 biturbo κινητήρα των 4,0 λίτρων με ισχύ 550 ίππους με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 ίππων.

Πλην της ιπποδύναμης των 680 ίππων και την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, το σύνολο εξασφαλίζει επίσης και 850 Nm ροπής αλλά και τη δυνατότητα κίνησης με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για 49 χλμ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αναφορικά με τη διαδικασία επαναφόρτισης των μπαταριών απαιτούνται από 2,4 έως 6 ώρες ανάλογα το σύστημα φόρτισης.

Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης, είναι οι επιδόσεις της καθώς η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, χρόνος που ίσως είναι μικρότερος από όσο χρειάζεται κανείς για να… προφέρει την πλήρη ονομασία της, ενώ για τα 0-200 χλμ./ώρα αρκούν μόλις 8,5 δευτερόλεπτα. H δε μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 310 χλμ./ώρα.

Παράλληλα με τις παραπάνω επιδόσεις η κορυφαία έκδοση της Panamera Sport Turismo, χάρη στον υβριδικό της χαρακτήρα προβάλλει και ιδιαίτερη αποδοτικότητα η οποία συνοψίζεται σε μέση κατανάλωση 3,0 λίτρων/χλμ.

Επίσης στις προδιαγραφές της περιλαμβάνονται όλοι οι τεχνολογικοί νεολογισμοί που εισήγαγε η δεύτερη γενιά της Panamera συμπεριλαμβανομένης της ενεργής αεροτομής η οποία αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία, το σύστημα υποβοήθησης InnoDrive το οποίο περιλαμβάνει ενεργό cruise control σε συνάρτηση και με σύστημα τετραδιεύθυνσης καθώς και τα νέα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που η γερμανική φίρμα ορίζει ως Porsche Advanced Cockpit.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της γκάμας, στο εξοπλιστικό παλμαρέ της Turbo S E-Hybrid Sport Turismo περιλαμβάνονται επίσης τα κεραμικά δισκόφρενα, το σπορ προσανατολισμού σύστημα διαχείρισης ροπής PTV plus, το σύστημα διεύθυνσης Power Steering Plus το οποίο είναι επίσης προσανατολισμένο στις σπορ επιδόσεις και το αντίστοιχης λογικής και ρυθμίσεων σύστημα ελέγχου ευστάθειας PDCC Sport καθώς η αερανάρτηση τριών θαλάμων η οποία διατίθεται σε όλα τα μοντέλα που η ισχύς τους ξεπερνά τους 440 ίππους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα –στη Γερμανία- για την τιμή των 188.592 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024