Είκοσι εκατομμύρια οχήματα από την Skoda

Είκοσι εκατομμύρια οχήματα από την Skoda
Από τα 20 εκατομμύρια οχήματα που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα από την Skoda, τα 5 εκατομμύρια αντιστοιχούν σε εκδόσεις της Octavia  
Read hidden
Μετρώντας περισσότερο από έναν αιώνα παρουσίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Skoda δικαιούται να διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στις πλέον ιστορικές φίρμες της γηραιάς ηπείρου.

Σε αυτά τα 122 χρόνια «ζωής» -η Skoda ιδρύθηκε το 1895 αλλά η ενασχόλησή της με τα αυτοκίνητα ξεκίνησε δέκα χρόνια αργότερα- η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια οχήματα, εξαργυρώνοντας την «άνθιση» που γνώρισε από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του γερμανικού ομίλου VW.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι το 1991 η Skoda μετρούσε μόλις 5 εκατομμύρια οχήματα, ενώ από εκεί και πέρα χρειάστηκαν μόλις 26 χρόνια για να φτάσουμε στην παραγωγή 20 εκατομμυρίων μονάδων.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι υπό τη σκέπη της VW, η Skoda έχει ήδη παράξει 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η Octavia (5,6 εκατομμύρια μονάδες), η Fabia (4 εκατομμύρια μονάδες) και το Felicia (1,4 εκατομμύρια μονάδες).

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No