Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάστερο το Range Rover Velar στις δοκιμές πρόσκρουσης του  EuroNCAP [Video]

Πεντάστερο το Range Rover Velar στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP [Video]

Το μεσαίο SUV των Βρετανών κατέκτησε την κορυφαία διάκριση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης, σημειώνοντας υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις εξεταζόμενες κατηγορίες.

Με την κορυφαία διάκριση του EuroNCAP, αξιολογήθηκε η πιο πρόσφατη άφιξη στην γκάμα των Βρετανών.

Το Velar βαθμολογήθηκε με 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων με μοναδικές παρατηρήσεις την οριακή προστασία που προσφέρει για τον θώρακα των πίσω επιβατών σε ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης.

Οριακή χαρακτηρίστηκε επίσης και η προστασία του αυχένα των πίσω επιβαινόντων σε ενδεχόμενο οπίσθιας σύγκρουσης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει σημειωθεί στην κατηγορία διαμορφώνεται σε 96% (VW Tiguan), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απόδοση του βρετανικού SUV.

Υψηλή ήταν η βαθμολογία του Velar, και στην κατηγορία προστασίας παιδιών όπου αξιολογήθηκε με 85% και μοναδική ένσταση, τα ποσοστά προστασία του αυχένα παιδιού ηλικίας 10 ετών κατά την προσομοίωση σύγκρουσης με παραμορφούμενο εμπόδιο υπό γωνία.

Ιδιαίτερα υψηλή με δεδομένη την κατηγορία θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί η βαθμολογία του στην κατηγορία προστασίας πεζών όπου απέσπασε 74% συνεπικουρούμενης της σχεδίασης του μπροστινού τμήματος, της ζώνης παραμόρφωσης του καπό αλλά και την παρουσία συστήματος αυτόνομης πέδησης με αποτελεσματική λειτουργία ανίχνευσης πεζών στον εξοπλισμό του.

Τέλος, ικανοποιητική ήταν η απόδοση του και στην κατηγορία όπου βαθμολογούνται τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας, αποσπώντας 72% χάρη στην αποτελεσματικότητα του συστήματος αυτόνομης πέδησης που διαθέτει στον εξοπλισμό του με εύρος λειτουργίας από 5-85 χλμ./ώρα και το οποίο κατάφερε να αποτρέψει το ενδεχόμενο σύγκρουσης ή να μετριάσει σημαντικά τις επιπτώσεις του σε όλες τις διαδικασίες προσομοίωσης.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024