Το Koenigsegg Agera RS σπάει το ρεκόρ της Bugatti Chiron [Video]

To νέο ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση στα 400 χλμ./ώρα ανήκει πλέον στην Koenigsegg και στο Agera RS, το οποίο κινήθηκε κατά 5,5 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σχέση με την Bugatti Chiron 
Read hidden
9 φωτογραφίες

H Βugatti Chiron δεν αποτελεί πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη. Λίγες ημέρες μετά το ρεκόρ του περίφημου hypercar της γαλλικής φίρμας, η άγνωστη σε πολλούς Koenigsegg έρχεται να θέσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

Παρά τη διαφορά ισχύος των 88 kW (139 ίππους) που χωρίζει το Agera RS από τη Chiron, το σουηδικό τετράτροχο κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 400 χλμ./ώρα σε μόλις 26,88 δευτερόλεπτα, ήτοι 5,5 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σχέση με την πρόταση της Bugatti.

H Koenigsegg χρησιμοποίησε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση το νέο ρεκόρ ταχύτητας, το οποίο σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου σε παροπλισμένο αεροδρόμιο της Δανίας.

Στο αριστερό κάθισμα Agera RS των 1.000 kW (1.341 ίπποι) βρέθηκε ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg, Niklas Lilja, ο οποίος αποκάλυψε ότι η ταχύτητα την οποία ανέπτυξε στην πραγματικότητα ήταν 403 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της επιβράδυνσης από τα 403 χλμ./ώρα, αυτή απαίτησε μόλις 9,56 δευτερόλεπτα και την απόσταση των 483 μέτρων.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No