Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Surus Concept: «Στην μάχη» του υδρογόνου ρίχνεται η GM

Surus Concept: «Στην μάχη» του υδρογόνου ρίχνεται η GM

Ο αμερικανικός όμιλος αποκάλυψε μια νέα πρωτότυπη αρχιτεκτονική που προορίζεται για στρατιωτικές χρήσεις και αξιοποιεί την τεχνολογία κυψελών καυσίμου.


H GM σε μια προσπάθεια να μην χάσει το τρένο των τεχνολογιών του μέλλοντος αλλά και έχοντας σαφώς κατά νου μη πολιτικές εφαρμογές, αποκάλυψε μια νέα αρχιτεκτονική για τράκτορα την οποία αποκαλεί, Silent Utility Rover Universal Superstructure και η οποία συνδυάζει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου και διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Το Surus, όπως είναι η συντομογραφία του μακροσκελούς ονόματος του πρωτότυπου, έχει εξελιχθεί για χρήση από αστυνομικές, πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και για εμπορικές χρήσεις, μεταφοράς εμπορευμάτων και σύμφωνα με τις συστάσεις διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες τροφοδοτούνται από τις κυψέλες καυσίμου, εξασφαλίζοντας αυτονομία 643 χλμ.

Πλην των πλεονεκτημάτων της υδρογονοκίνησης από περιβαλλοντικής σκοπιάς, το μήκους 5,0 και πλάτους 2,3 μέτρων πρωτότυπο είναι επιπλέον εντελώς αθόρυβο, ενώ στα συν με δεδομένες τις χρήσεις για τις οποίες προορίζεται, θα μπορούσε να συνυπολογίσει κανείς την παραγωγή αποθεμάτων νερού.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης το αμερικανικό concept car, διαθέτει τετραδιεύθυνση και τετρακίνηση οι οποίες σε συνάρτηση με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος εγγυώνται την κίνηση του σε κάθε πιθανό -ή απίθανο- τερέν.

Παράλληλα, όπως διευκρινίζει η General Motors, ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο πραγματοποιείται σε εξαιρετικά ταχείς χρόνους ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης για να παράσχουν ενέργεια οπουδήποτε χρειαστεί, με το επιβλητικό πρωτότυπο να μπορεί να λειτουργήσει -και- ως γεννήτρια.

Ενδεικτικό του προσανατολισμού του Surus είναι επίσης το γεγονός ότι η πρεμιέρα του πραγματοποιείται στην έκθεση του Association of the United States Army, ενώ όπως ανέφερε εκπρόσωπος της GM, η πλατφόρμα «αποτελεί το επόμενο βήμα για μια ευρύτερη συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών και Εξέλιξης Αρμάτων του αμερικανικού στρατού και στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για μελλοντικές στρατιωτικές χρήσεις».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024