Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nissan GT-R/C: Στο Silverstone με

Nissan GT-R/C: Στο Silverstone με «οδηγό» ένα τηλεχειριστήριο Playstation [Video]

Η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να γιορτάσει τα 20 χρόνια συμμετοχής της στο δημοφιλές video game, Gran Turismo, καθιστώντας ένα απολύτως πραγματικό GT-R «οδηγήσιμο» από απόσταση μέσω ενός τηλεχειριστηρίου Playstation.

Η Nissan αποφάσισε να θολώσει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις σε ένα απολύτως πραγματικό GT-R ούτως ώστε να καταστεί εφικτός ο χειρισμός του από απόσταση, με ένα τηλεχειριστήριο Playstation4.

Αν και λίγη σημασία έχουν, οι τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος μπροστά στο αποτέλεσμα το οποίο συνοψίζεται σε ένα γύρο του τηλεχειριζόμενου GT-R/C στο Silverstone με μέση ταχύτητα τα 122 χλμ. ώρα και μέγιστη τα 211 χλμ./ώρα, η Nissan εγκατέστησε ρομποτικά συστήματα ελέγχου για τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης, επιτάχυνσης και κιβωτίου τα οποία με την συμβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού επεξεργαστών, επέτρεψαν τον χειρισμό του αυτοκινήτου, από απόσταση με ένα τυπικό τηλεχειριστήριο DualShock.

Το απαιτητικό έργο του χειρισμού του GT-R/C στο Silverstone ανέλαβε, o Jann Mardenborough ένας νέος οδηγός της Nismo που έχει αναδειχθεί από το φυτώριο για την ανακάλυψη νέων ταλέντων της Nissan, την GT Academy, και ο οποίος επελέγη καθώς συνδυάζει το πραγματικό οδηγικό ταλέντο με υψηλές επιδόσεις στο δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo, επ’ αφορμή του οποίου άλλωστε, πραγματοποιήθηκε το όλο εγχείρημα μιας και η Nissan μετράει 20 χρόνια συμμετοχής στο δημοφιλές video game.

Για την ιστορία, o ταχύτερος γύρος του νεαρού με την δεδομένη έφεση στο Playstation αλλά και την οδήγηση, στην ιστορική πίστα του Silverstone ολοκληρώθηκε σε ένα λεπτό και 17,47 δευτερόλεπτα, ενώ προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα του GT-R/C και να μπορέσει να το χειριστεί αποτελεσματικά μέσω του χειριστηρίου επιστρατεύτηκε και ένα ελικόπτερο.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024