Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hinckley Dasher: Η ηλεκτροκίνηση... εν πλω

Hinckley Dasher: Η ηλεκτροκίνηση… εν πλω

Γεγονός αποτελεί το πρώτο πολυτελές σκάφος το οποίο κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου του BMW i3.


Στην Hinckley ανήκει το πρώτο πολυτελές yacht το οποίο κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Dasher, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου του BMW i3 ή για να είμαστε ακριβείς με τις μπαταρίες δύο BMW i3.

Οι τελευταίες, χωρητικότητας 40 kWh, εξασφαλίζουν με μέση ταχύτητα 20-25 μίλια ανά ώρα αυτονομία 40 μιλίων, ενώ η πλήρης φόρτισή τους διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες προδιαγραφές του πολυτελούς σκάφους της Hinckley ξεχωρίζουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80 ίππων, προσφέροντας τη μέγιστη ταχύτητα των 27 μιλίων ανά ώρα.

Παρά το γεγονός ότι για την κατασκευή του Dasher έχουν κατά κύριο λόγο χρησιμοποιηθεί συνθετικά υλικά, οδηγώντας στον περιορισμό του συνολικού βάρους, δεν λείπουν εκείνα τα στοιχεία τα οποία μαρτυρούν τον πολυτελή χαρακτήρα του.

Παράδειγμα αποτελεί το συνθετικό ξύλο Teak, το οποίο χωρίς να υστερεί σε επίπεδο φινιρίσματος δεν διαθέτει το βάρος και τις ανάγκες συντήρησης του φυσικού ξύλου.

Οι κρατήσεις για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές Yacht έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο, οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2018.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024