Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Concept-i Ride: Ηλεκτρική λογική και ευαισθησία

Toyota Concept-i Ride: Ηλεκτρική λογική και ευαισθησία

Η Toyota θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκυο ένα compact ηλεκτροκίνητο όχημα ιδανικό για αστικές μετακινήσεις αλλά και για τις ανάγκες μετακίνησης A.μ.Ε.Α.


Η ιαπωνική φίρμα προορίζει για την προσεχή έκθεση του Τόκυο, μια νέα, αστική εκδοχή του Concept-i, το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, στις αρχές της χρονιάς στο CES. Η νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται i-Ride, εκτός από τον περιορισμένο όγκο της, θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο μικρού αυτοκινήτου με ανοιγόμενες προς τα πάνω, «gullwing» θύρες.

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη εντύπωση που προκαλεί, η παρουσία τους δεν είναι απλώς ένα ακόμα μέσο εντυπωσιασμού καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις της ιαπωνικής φίρμας, η συγκεκριμένη σχεδίαση υφίσταται προκειμένου να διευκολύνει τα Α.μ.Ε.Α και την είσοδο σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του οι οποίες συνοψίζονται σε μόλις 2,5 μ. μήκος, 1,3 μ. πλάτος, 1,5 μ. ύψος και μεταξόνιο 1,8 μ. το i-Ride το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο χώρο στο πίσω τμήμα του, όπου μπορεί να αποθηκευτεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς, το Concept i-Ride είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και προσφέρει αυτονομία 150 χλμ.

Σύμφωνα με τις συνήθειες των φουτουριστικών πρωτοτύπων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ιαπωνικής προέλευσης, το i-Ride διαθέτει ένα εξίσου φουτουριστικό εσωτερικό όπου την θέση των παραδοσιακών συστημάτων διεύθυνσης, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, έχουν πάρει δύο joystick τα οποία αποτελούν προέκταση των υποβραχιόνιων του καθίσματος οδηγού, μέσω των οποίων ο οδηγός εκτελεί όλες τις παραπάνω λειτουργίες με την συνδρομή εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

Στο πλευρό του Concept i-Ride στην έκθεση του Τόκυο η οποία ανοίγει αυλαία στις 25 Οκτωβρίου, θα βρεθεί και το πρώτο της σειράς, Concept-i το οποίο έχει βρεθεί και στο CES αλλά και το Concept-i Walk, ένα ιδιότυπο τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι το οποίο υπόσχεται αυτονομία 20 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024