Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 1: Το νέο όνομα στην κατηγορία των ελκυστικών coupe επιδόσεων

Polestar 1: Το νέο όνομα στην κατηγορία των ελκυστικών coupe επιδόσεων

Το υψηλών επιδόσεων coupe με την υπογραφή της Polestar, αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητά του εν όψει της πρεμιέρας του.

H σουηδική φίρμα, συμπληρώνει σταδιακά το παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα του πρώτου «ανεξάρτητου» υψηλών επιδόσεων μοντέλου της, το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο όπου τα διακριτικά της Polestar δεν θα συνυπάρχουν με αυτά της Volvo και θα αποκαλυφθεί στις 17 Οκτωβρίου στη Σαγκάη.

Το νέο μοντέλο το οποίο θα ονομάζεται Polestar 1 θα υιοθετήσει την μορφή ενός ελκυστικού coupe με αισθητική εμπνευσμένη από το παλαιότερο πρωτότυπο της Volvo, Concept Coupe αλλά και από τη σειρά 90, προβάλλοντας ένα δυναμικό και κομψό προσανατολισμό.

Αν και προς το παρόν, η Polestar δεν δημοσιοποιεί στοιχεία που να αφορούν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ή τα μηχανικά μέρη, η σχεδιαστική συνάφεια με τη σειρά 90 σε συνάρτηση με προηγούμενες ανακοινώσεις της φίρμας για το είδος των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζουν τα μοντέλα της, συντείνουν στο σενάριο αξιοποίησης της γνωστής μεταβλητής αρχιτεκτονικής των Σουηδών, SPA η οποία στην περίπτωση του Polestar 1, θα συνδυαστεί με ένα υψηλών επιδόσεων plug-in υβριδικό σύνολο.

Χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, όλες οι σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για το σύνολο που εξοπλίζει τις εκδόσεις Τ8 της σειράς 90 και το οποίο, συνδυάζει την παρουσία ενός τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ.

Στην περίπτωση της σειράς 90, το εν λόγω υβριδικό σύνολο αποδίδει 407 ίππους, μέγεθος που αν και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση μικρό, στην περίπτωση του Polestar 1 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, με το σουηδικό coupe να κατατάσσεται ακόμα ψηλότερα στην κλίμακα ισχύος.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024