Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mitsubishi Emirai 4 Concept: Roadster από το μέλλον… εκ του ασφαλούς

Mitsubishi Emirai 4 Concept: Roadster από το μέλλον… εκ του ασφαλούς

To πρωτότυπο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας προσφέρει μια γεύση από το όραμά της για το μέλλον το οποίο είναι ηλεκτροκίνητο και διαθέτει γενναιόδωρες δόσεις τεχνητής νοημοσύνης, προς όφελος της ασφάλειας του οδηγού.

Η ιαπωνική φίρμα φιλοδοξεί με ένα φουτουριστικό πρωτότυπο μοντέλο να επαναπροσδιορίσει, από το “floor” της επερχόμενης έκθεσης του Τόκυο, την έννοια του roadster αλλά και της μετακίνησης εν γένει, έχοντας προφανώς το βλέμμα σε ένα απώτερο μέλλον.

Το Emirai 4 Study Concept, όπως ονομάζεται, φιλοδοξεί να αποτυπώσει το όραμα της ιαπωνικής φίρμας τόσο για τα ηλεκτροκίνητα όσο και στον τομέα των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης καθώς σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε: «να συμβάλλει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συνεισφέροντας στην ολοένα πιο ασφαλή, χρηστική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση».

Έτσι, το φουτουριστικό roadster διαθέτει μια σειρά από καινοτόμα τεχνολογικά στοιχεία όπως τα head-up display με τεχνολογία απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας, σύστημα εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος ακριβείας και τρισδιάστατους χάρτες με στόχο την ακριβέστερη δυνατή πληροφόρηση προς τον οδηγό αλλά και καθοδήγησή του σε δύσκολές συνθήκες.

Έτσι, με τη συνδρομή των αντίστοιχων επεξεργαστών τα παραπάνω συστήματα συνεργάζονται προκειμένου να προσφέρουν ασφαλή πλοήγηση και μετακίνηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες ορατότητας, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια του οδηγού.

Παράλληλα, όπως φροντίζει να επισημάνει η ιαπωνική φίρμα, το πρωτότυπο δεν διαθέτει συμβατικούς εξωτερικούς καθρέφτες τους οποίους αντικαθιστούν τα προαναφερθέντα συστήματα τα οποία απεικονίζουν τρισδιάστατα στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου τον περιβάλλοντα χώρο, εμφανίζοντας επίσης τυχόν προειδοποιητικά μηνύματα όπου και όταν αυτό απαιτείται.


Παράλληλα με την τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου, το Emirai 4 Study Concept καταγράφει με κάμερες και το εσωτερικό του προκειμένου, να αναλάβει δράση, στην περίπτωση που ο οδηγός «επιδεικνύει επικίνδυνη οδική συμπεριφορά».

Όπως αναφέρει η Mitsubishi αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε το όχημα αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο ενεργοποιώντας το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η επιτήρηση του εσωτερικού συντελείται επίσης και μέσω μιας σειράς αισθητήρων θερμοκρασίας που τοποθετούνται στο θάλαμο –και στο κάθισμα- προκειμένου να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες αναλόγως με τις απαιτήσεις.

Ένα άλλο στοιχείο του Mitsubishi Emirai 4 Concept το οποίο έρχεται από το μέλλον, είναι η δυνατότητα του να προβάλλει στο οδόστρωμα χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα, μηνύματα προειδοποιώντας τους χρήστες του οδικού δικτύου για όλες τις «επόμενες κινήσεις» του, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης που ο οδηγός ή ο συνεπιβάτης, πρόκειται να ανοίξει την πόρτα για να βγει από το όχημα.

Επί του παρόντος, η ιαπωνική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το κινητήριο σύνολο που εφοδιάζει το ιδιότυπο roadster, επιφυλασσόμενη για την πρεμιέρα του στην έκθεση του Τόκυο. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται κάτι εξίσου θεαματικό με τις υπόλοιπες προδιαγραφές του πρωτότυπου μοντέλου.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024