Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Fine-Comfort Ride Concept: Το μέλλον των πολυτελών sedan σε… έξι θέσεις

Toyota Fine-Comfort Ride Concept: Το μέλλον των πολυτελών sedan σε… έξι θέσεις

Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο εξαθέσιο sedan το οποίο, από το «floor» της επικείμενης έκθεσης του Τόκυο θα αναλάβει να δώσει μια γεύση από το όραμα της Toyota για την εξέλιξη της κατηγορίας των πολυτελών τετράθυρων μοντέλων.


Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο το οποίο διερευνά τα όρια μεταξύ sedan και minivan και το οποίο στο όραμα της ιαπωνικής φίρμας αποτυπώνει το μέλλον της πολυτέλειας στην κατηγορία των τετράθυρων μοντέλων θα βρεθεί μεταξύ –πολλών- άλλων στο περίπτερο της Toyota στην έκθεση του Τόκυο η οποία ανοίγει αυλαία στις 25 Οκτωβρίου.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο sedan με την εύγλωττη ονομασία Fine-Comfort Ride έχει μήκος 4,83 μ., πλάτος 1,95 μ. και ύψος 1,65 ενώ το μεταξόνιό του διαμορφώνεται στο διόλου ευκαταφρόνητο μήκος των 3,45 μέτρων, παρέχοντας τη δυνατότητα άνετης φιλοξενίας σε έξι άτομα σε ένα sci-fi περιβάλλον που δείχνει βγαλμένο από ένα απώτερο μέλλον.

Σε αυτό, κατά την Toyota, ο θάλαμος των αυτοκινήτων μετατρέπεται σε ένα ευχάριστο living room το οποίο εξοπλίζεται με άνετες περιστρεφόμενες πολυθρόνες οι οποίες έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των επιβαινόντων, καθιστώντας τον χρόνο των μετακινήσεων ποιοτικότερο ή και διασκεδαστικότερο σε συνάρτηση και με τη γενναιοδωρία των επιλογών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας οι οποίες βρίσκουν ιδανικό μέσο προβολής στις γυάλινες επιφάνειες του φουτουριστικού sedan.

Στο ίδιο πλαίσιο ανεμπόδιστης ορατότητας οι δεύτερες κολώνες απουσιάζουν ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται μέσω κυλιόμενων θυρών.

Παράλληλα, η παρουσία γυάλινης οροφής σε συνάρτηση με την σχεδίαση των υπολοίπων γυάλινων επιφανειών, όταν δεν χρησιμοποιούνται ως οθόνες, προσφέρουν άπλετη θέα στο εξωτερικό, ενώ σε ό,τι αφορά τις πιο παραδοσιακές λειτουργίες του αυτοκινήτου την θέση του συστήματος διεύθυνσης έχει αναλάβει ένα χειριστήριο που παραπέμπει σε αεροσκάφη και το οποίο συμπληρώνεται από μια σειρά οθόνες οι οποίες φροντίζουν να παράσχουν στον οδηγό κάτι παραπάνω από την απλώς απαραίτητη πληροφόρηση.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί ότι το κάτω μέρος του μπροστινού τμήματος στο εσωτερικό καλύπτεται επίσης εξολοκλήρου από οθόνη η οποία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα επισημαίνοντας τυχόν κινδύνους που δεν είναι ορατοί από το ύψος της θέσης του οδηγού.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Toyota, στο ίδιο πλαίσιο καινοτομίας και άνεσης, το πάτωμα του αυτοκινήτου έχει ενισχυθεί με μια ηχομονωτική επίστρωση η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απομόνωση των ήχων, ωφελώντας παράλληλα σε ό,τι αφορά το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από την κοπή των διαμαντιών και έχει συλληφθεί κατά τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μεγιστοποιεί την χωρητικότητα στο εσωτερικό, χωρίς ωστόσο να αυξάνονται γεωμετρικά οι εξωτερικές διαστάσεις.

Τις προδιαγραφές του εντυπωσιακού πρωτοτύπου συμπληρώνει η παρουσία ενός συστήματος κυψελών καυσίμου το οποίο σύμφωνα με την Toyota, εξασφαλίζει αυτονομία 1.000 χλμ. ενώ η αναπλήρωση των δεξαμενών υδρογόνου απαιτεί μόλις τρία λεπτά.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024