Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tην ίδρυση της δικής του φίρμας ανήγγειλε ο Gordon Murray

Tην ίδρυση της δικής του φίρμας ανήγγειλε ο Gordon Murray

Ο ιδιοφυής μηχανικός πίσω από τη δημιουργία της McLaren F1, ανακοίνωσε την ίδρυση της δικής του φίρμας η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην κατασκευή αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής με καινοτόμο design.


Ο ιδιοφυής μηχανικός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό της εμβληματικής McLaren F1, ανακοίνωσε επισήμως ότι ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική του φίρμα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η Gordon Murray Automotive, όπως θα ονομάζεται, θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία ενώ το πρώτο της μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 3 Νοεμβρίου σε εκδήλωση όπου μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα δώσουν το παρών κάτω από μία στέγη, όλα τα αυτοκίνητα τα οποία σχεδίασε ο Gordon Murray στην πενηντάχρονη πορεία του.

Σε ό,τι αφορά το νέο μοντέλο το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, θα εναρμονίζεται με την φιλοσοφία κατασκευής iStream που επινόησε ο βρετανός μηχανικός και η οποία ουσιαστικά επιτρέπει την παραγωγή ελαφρών όσο και ανθεκτικών οχημάτων με ταχείς ρυθμούς και χαμηλό κόστος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ευρείας παραγωγής εφαρμογών περίπλοκου σχεδιασμού εφαρμογών σε μεγάλους αριθμούς.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας παραγωγής δια χειρός Gordon Murray αποτελούν τα λιλιπούτεια αυτοκίνητα πόλης Τ25 και Τ27 αλλά και το πρωτότυπο σπορ τετράτροχο Yamaha Sports Ride.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η νέα εταιρεία δεν θα κατασκευάζει μόνο τα δικά της αυτοκίνητα αλλά θα αναλαμβάνει επίσης την παραγωγή αυτοκινήτων άλλων εταιρειών με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για αυτοκίνητα με περιορισμένους αριθμούς παραγωγής.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει αναφορά για τους δυνάμει πελάτες της Gordon Murray Automotive όπως ανέφερε ο βρετανός μηχανικός «Η νέα δραστηριότητα κατασκευής αυτοκινήτων, θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες των εταιρειών οι οποίες θα συνεργαστούν μαζί μας. Με το πρώτο μας νέο αυτοκίνητο θα επιχειρήσουμε να επιστρέψουμε στις αξίες σχεδιασμού και τις μηχανολογικές αρχές που μετέτρεψαν την McLaren F1 σε ένα διαχρονικά εμβληματικό τετράτροχο».

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024