Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Honda Sport EV Concept: Sport coupe ρετροφουτουρισμός [Video]

Honda Sport EV Concept: Sport coupe ρετροφουτουρισμός [Video]

Το πρωτότυπο μοντέλο που η Honda αποκαλύπτει στην έκθεση του Τόκυο αποτυπώνει το όραμα της για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, σπορ και με αυξημένες δόσεις τεχνητής νοημοσύνης, μέλλον με την μορφή ενός περιορισμένων διαστάσεων coupe.


Στην ίδια ρετροφουτουριστική λογική με το Urban EV Concept που παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης, η Honda διερευνά τα όρια της σπορ αποδοτικότητας στο μέλλον αποκαλύπτοντας από το “floor” του Τόκυο ένα πρωτότυπο μοντέλο με την μορφή ενός περιορισμένων διαστάσεων coupe.

Αν και οι Ιάπωνες δεν είναι πολύ γενναιόδωροι σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Sport EV Concept είναι σύμφωνα με τις συστάσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο ενώ διαθέτει ενισχυμένη δόση τεχνητής νοημοσύνης η οποία του δίνει τη δυνατότητα της αυτόνομης οδήγησης αλλά και της μνήμης καθώς μπορεί να εκπαιδευτεί από τον οδηγό και να θυμάται τις προτιμήσεις του.

Επίσης, αν και επί του παρόντος η Honda δεν δίνει στοιχεία για το εσωτερικό η εικόνα αναμένεται να είναι ανάλογη με αυτή του Urban EV Concept το οποίο στερούνταν οποιουδήποτε είδους φυσικού διακόπτη, διαθέτοντας μια ευμεγέθη οθόνης αφής που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και μέσω της οποία γινόταν η διαχείριση οποιασδήποτε λειτουργίας.

Στην περίπτωση του αντίστοιχης λογικής city car, το εσωτερικό των θυρών είχε μετατραπεί σε οθόνες όπου προβάλλονταν οι εικόνες από τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους πλευρικούς καθρέφτες, στοιχείο το οποίο, κρίνοντας από την εξωτερική εμφάνιση του Sport EV Concept και την απουσία συμβατικών καθρεφτών, πρέπει να ισχύει και στην περίπτωση του μικρού coupe.

Αν και επί του παρόντος, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την προοπτική παραγωγής του Sport EV, η Honda ανακοίνωσε προσφάτως ότι σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα της ένα «διαφορετικού τύπου» sportscar και παρόλο που δεν αποκάλυψε περισσότερα, όλα συντείνουν, σε ένα μοντέλο με εναλλακτική τεχνολογία χωρίς βέβαια να σημαίνει απαραιτήτως ότι αυτό θα βασιστεί στο Sport EV.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024