Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan IMx Concept: Στην εκκεντρικά περιπετειώδη πλευρά της ηλεκτροκίνησης [Video]

Nissan IMx Concept: Στην εκκεντρικά περιπετειώδη πλευρά της ηλεκτροκίνησης [Video]

Ένα εκκεντρικό πρωτότυπο SUV αποκαλύπτει η Nissan στην έκθεση του Τόκυο προϊδεάζοντας για την επόμενη προσθήκη στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της η οποία θα πάρει την μορφή ενός μεσαίων διαστάσεων SUV.


Η Nissan έχει αφήσει να εννοηθεί ποικιλοτρόπως ότι η επόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη άφιξη στην γκάμα της θα πάρει την μορφή ενός SUV, δίνοντας μια πρώτη γεύση των προθέσεών της μέσω του εκκεντρικού πρωτότυπου IMx το οποίο αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης του Τόκυο.

Ανεξαρτήτως της αποτίμησης της αισθητικής γραμμής του, δύσκολα θα αρνηθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά πρωτότυπο στο οποίο κυριαρχούν οι έντονες ακμές.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν θα μπορούσε να επισημάνει κανείς την χαρακτηριστική σχεδίαση των θόλων που του προσδίδουν μια αδιαμφισβήτητη εκκεντρικότητα, την ιδιαιτερότητα της γραμμής της πανοραμικής γυάλινης σκούρου χρώματος οροφής η οποία σε συνάρτηση και με την απουσία δεύτερης κολώνας, εκτός από την φωτεινότητα, εξασφαλίζει στο ιαπωνικό SUV και μια ιδιαίτερα δυναμική σιλουέτα.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι αντίθετα ανοιγόμενες «scissor» πόρτες και μια πιο φουτουριστική προσέγγιση στο μοτίβο “V” που χαρακτηρίζει την όψη των Nissan.

Αντιστοίχως φουτουριστική και σύμφωνη με τα συνήθη… πρωτότυπα πρότυπα είναι και η εικόνα του τετραθέσιου εσωτερικού το οποίο υιοθετεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση με γενναιόδωρες δόσεις τεχνολογίας.

Έτσι, την θέση του πίνακα οργάνων καταλαμβάνει μια μεγάλη OLED οθόνη η οποία εκτείνεται πάνω από το ταμπλό το πάνω μέρος του οποίου επενδύεται από ξύλο που παίρνει μια χαρακτηριστική ρέουσα φόρμα. Τα χαρακτηριστικής ιαπωνικής αισθητικής προσκέφαλα των καθισμάτων είναι αποτέλεσμα τρισδιάστατης εκτύπωσης όπως άλλωστε και το πλαίσιο των καθισμάτων.

Ανεξαρτήτως αισθητικής και σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, σύμφωνα με τις συστάσεις το εντυπωσιακό SUV εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία του εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 430 ίππων και 700 Nm ροπής. Την τεχνολογική εικόνα συμπληρώνει μια μετεξέλιξη της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής της Nissan η οποία εξασφαλίζει ένα απολύτως επίπεδο πάτωμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρυχωρία του εσωτερικού αλλά και το κέντρο βάρους με σαφή οφέλη, στην οδική συμπεριφορά.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 600 χλμ. ενώ από το τεχνολογικό παλμαρέ του ΙΜx δεν λείπει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPilot το οποίο στη συγκεκριμένη μελλοντολογική προσέγγιση της Nissan, εκτελεί όλες τις λειτουργίες χωρίς την συνδρομή ή ακόμα και την παρουσία του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά την πιο ρεαλιστική πλευρά της παρουσίασης του IMx Concept, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Nissan για το οποίο αναλαμβάνει να προϊδεάσει αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος της δεκαετίας υιοθετώντας βέβαια πολύ πιο προσγειωμένα χαρακτηριστικά.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024