Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mitsubishi e-Evolution Concept: Η coupe SUV εξέλιξη

Mitsubishi e-Evolution Concept: Η coupe SUV εξέλιξη

Η ιαπωνική φίρμα τοποθετεί τα οικεία διακριτικά Evolution σε ένα διόλου οικείο «περιβάλλον» με την μορφή ενός σχεδόν εξωπραγματικού αμιγώς ηλεκτροκίνητου και τεχνολογικά ενσυνείδητου SUV το οποίο αποτελεί… μακρινό πρόγονο μιας μελλοντικής προσθήκης στην γκάμα.


Η Mitsubishi επαναφέρει τα διακριτικά Evo με ένα μάλλον ανορθόδοξο τρόπο που ελάχιστη σχέση έχει με το υψηλών επιδόσεων παρελθόν τους, αποκαλύπτοντας στην έκθεση του Τόκυο ένα πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο επιβλητικό coupe SUV με τεχνητή νοημοσύνη και τα διακριτικά e-Evolution.

Πέραν του προφανούς ασυνήθιστου της αισθητικής του, το e-Evolution κρύβει κάτω από τις επιφάνειες του μια τριπλέτα ηλεκτρικών μοτέρ η οποία του εξασφαλίζει τετρακίνηση που με τη σειρά της συνδυάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διαχείρισης ροπής το οποίο κατανέμει την ροπή μεταξύ των τροχών του κάθε άξονα σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία συστοιχιών ιόντων λιθίου αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι οποίες τοποθετούνται χαμηλά και στο κέντρο κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, σε μια διάταξη που σύμφωνα με την Mitsubishi ενισχύει τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά του concept car.

Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του ιαπωνικού πρωτοτύπου συγκαταλέγεται και η χρήση ηλεκτρικά ελεγχόμενων δισκόφρενων αντί των συνήθων υδραυλικών τα οποία υπόσχονται ταχύτερη απόκριση αλλά και υψηλότερη απόδοση.

Όπως η πλειονότητα των concept που παρεπιδημεί στην έκθεση της παραδοσιακά συνυφασμένής με high-tech σχεδόν εξωπραγματικές εφαρμογές ιαπωνική πρωτεύουσα, το εσωτερικό του e-Evolution κυριαρχείται από οθόνες.

Έτσι, ο πίνακας οργάνων ασπάζεται την ψηφιακή τεχνολογία και πλαισιώνεται από δύο ακόμα μικρότερες οθόνες οι οποίες προβάλλουν τις εικόνες που προέρχονται από τις πλευρικές κάμερες οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τους καθρέφτες. Το ταμπλό καταλαμβάνεται εξίσου εξολοκλήρου από οθόνες ενώ μια ακόμα οθόνη αφής τοποθετείται χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα επιτρέποντας τον χειρισμό όλων των παραπάνω.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς από τον εξωπραγματικά φουτουριστικό χαρακτήρα όλων των στοιχείων του πρωτοτύπου, ελάχιστα από τα χαρακτηριστικά θα επιβιώσουν σε μια ενδεχόμενη έκδοση παραγωγής του μοντέλου την οποία η Mitsubishi προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον ένα coupe SUV μοντέλο με κάποιου είδους εναλλακτικό σύνολο να προστίθεται στην γκάμα της SUV, καταλαμβάνοντας την κορυφή της πυραμίδας.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των διακριτικών Evo σε μια έκδοση παραγωγής, η Mitsubishi έχει δηλώσει ανοιχτή στο ενδεχόμενο, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2023 και με μια μορφή που συμπεραίνουμε ότι ελάχιστη σχέση θα έχει με το παρελθόν τους.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024