Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Yamaha Cross Hub Concept: Ενδίδοντας στην pickup περιπέτεια

Yamaha Cross Hub Concept: Ενδίδοντας στην pickup περιπέτεια

Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει από το «floor» της έκθεσης του Τόκυο ένα τετράτροχο πρωτότυπο το οποίο διερευνά τα σχεδιαστικά όρια των pickup μέσα από το πρίσμα της ευέλικτης μοτοσυκλετιστικής ματιάς της Yamaha.


Η Yamaha είχε «προειδοποιήσει» ότι σκοπεύει να αποκαλύψει ένα νέο τετράτροχο πρωτότυπο μοντέλο στην έκθεση του Τόκυο, ωστόσο μάλλον κανείς δεν υπέθετε ότι θα επρόκειτο για ένα pickup. Σε κάθε περίπτωση το Cross Hub Concept, όπως ονομάζεται, αποτελεί σίγουρα μια ενδιαφέρουσα σπουδή για την κατηγορία χάρη ιδίως στην ευέλικτη αφαιρετική σκοπιά με την οποία η ιαπωνική φίρμα αντιμετώπισε τη δημιουργία του.

Παρά τις σχετικά περιορισμένες διαστάσεις του οι οποίες συνοψίζονται σε 4,49 μ. μήκος, 1,96 μ. πλάτος και 1,75 μ. ύψος το πρωτότυπo pickup διαθέτει αρκετό χώρο στο εσωτερικό του προκειμένου να φιλοξενήσει τέσσερις επιβαίνοντες χάρη σε μια ρομβοειδή διάταξη αλλά και ένα χώρο φόρτωσης που μπορεί να φιλοξενήσει δύο μοτοσικλέτες.

Πλην των περγαμηνών της ευφυούς διάταξης, το ιαπωνικό concept car έχει να επιδείξει και μια ιδιαιτέρως περιπετειώδη πτυχή και όπως επιβάλλει η κατηγορία, προβάλλει μια ιδιαίτερα αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία δεν αναμένεται να προβληματίσει οποιαδήποτε διαδρομή του πέραν της ασφάλτου.

Όπως και να έχει, πολλοί θα πουν ότι δεν πρόκειται για μια καθόλου κακή ιδέα ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατηγορία των οχημάτων που ευνοούν τις πιο περιπετειώδεις διαδρομές γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, αποτελώντας μια εναλλακτική στην πολιτική ορθότητα των SUV.

Επί του παρόντος ωστόσο η Yamaha δεν έχει εκφράσει κάποια πρόθεση να οδηγήσει κάτι αντίστοιχο στην παραγωγή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ με δεδομένο και ότι η ιαπωνική φίρμα δείχνει να ενδιαφέρεται σταθερά τα τελευταία χρόνια για τετράτροχες εφαρμογές.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Cross Hub η Yamaha έχει παρουσιάσει στο παρελθόν δύο ακόμα τετράτροχα πρωτότυπα, το Sports Ride το 2015 και το Motiv.e το 2013, αμφότερα δια χειρός Gordon Murray για τα οποία μάλιστα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραγωγής τους.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024