Αερόσακος ηλιοροφής το νέο trend στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Αερόσακος ηλιοροφής το νέο trend στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
H πλήρης ανάπτυξη του αερόσακου πανοραμικής ηλιοροφής διαρκεί μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου και πραγματοποιείται σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος  
Read hidden
Η εκτεταμένη χρήση γυάλινων επιφανειών στην οροφή ενός αυτοκινήτου δημιουργεί ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια εφαρμογή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μαζί με τα ερωτηματικά, ωστόσο, γεννήθηκε και η ανάγκη των κατασκευαστών να κλείσουν το όποιο κενό ασφαλείας δημιουργεί η παρουσία των γυάλινων πανοραμικών οροφών στις προτάσεις τους.

Η λύση ήρθε από μια θυγατρική εταιρεία της Hyundai Motors και δεν είναι άλλη από έναν αερόσακο, η ανάπτυξη του οποίου καλύπτει όλη την εσωτερική επιφάνεια μιας γυάλινης πανοραμικής οροφής.

Σύμφωνα με τον Hyundai Mobis, ο αερόσακος οροφής ενεργοποιείται σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος και η πλήρης ανάπτυξή του διαρκεί μόλις οκτώ χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι Κορεάτες ευελπιστούν στην ταχεία διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα προσφέρονται με πανοραμικές γυάλινες οροφές.


auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No